La UEFA amenaça amb sancions a clubs i jugadors si es crea la Superlliga

Les federacions i les lligues d'Espanya, Anglaterra i Itàlia donen suport al màxim organisme europeu del futbol davant de la sospita de la creació d'aquesta nova competició

Salah tracta de superar Curtois en el Liverpool-Reial Madrid de quarts de la Champions
Salah tracta de superar Curtois en el Liverpool-Reial Madrid de quarts de la Champions / Peter Powell (Efe)

Terratrémol en el futbol europeu. La UEFA, les federacions i les lligues anglesa, espanyola i italiana han emés un comunicat en què rebutgen frontalment la creació d'una Superlliga europea al marge de les competicions actuals. I amenacen d'aplicar totes les mesures disponibles, a tots els nivells, tant judicials com esportives, per a detindre un projecte que qualifiquen de cínic, i que, segons apunten "es fonamenta en l'interés propi d'uns pocs clubs en un moment en què la societat necessita més que mai la solidaritat". "El futbol es basa en competicions obertes i en el mèrit esportiu, no pot ser d'una altra manera", asseguren.

En l'escrit assenyalen que la UEFA, la FA anglesa, la Premier, l'RFEF, La Lliga, la FIGC i la Serie A han tingut coneixement que una dotzena de clubs anglesos, espanyols i italians podrien estar planejant l'anunci de la creació d'una denominada Superliga tancada. Aquest arribaria un dia abans que el comité executiu de l'organisme continental definisca el nou format per a la Lliga de Campions.

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha criticat durament a través de Twitter els responsables de la creació d’aquesta nova competició, i ha dit que treballen de fa temps perquè tinguen la seua deguda resposta.

El text recorda que tal com va anunciar la FIFA i diverses federacions els clubs implicats "tindran prohibit jugar en qualsevol altra competició en l'àmbit estatal, europeu o mundial, i els seus jugadors podrien veure's privats de l'oportunitat de representar les seues seleccions nacionals".

El comunicat acaba agraint als clubs d'altres països, especialment als francesos i alemanys, que s'hagen negat a implicar-s'hi. "Fem una crida a tots els amants del futbol, als aficionats i als polítics perquè s'unisquen a nosaltres en la lluita contra aquest projecte si segueix avant. Aquest persistent interés propi d'uns pocs porta ja massa temps. Ja està bé", conclou.

També et pot interessar

stats