La UEFA accepta els clubs proposats per la Federació per a jugar a Europa

Aquestes directrius podrien deixar els equips valencians fora de l’Europa League.

VÍDEO | La UEFA accepta els clubs proposats per la Federació per a jugar a Europa

El màxim organisme de futbol europeu ha decidit que cada federació tindrà potestat per a fixar els criteris de classificació per a la pròxima edició de la Champions i l’Europa League sempre que es basen en tres paràmetres: que siguen objectius, transparents i no discriminatoris.

La UEFA ha deixat clar en tot moment que l’escenari ideal, si la situació de la pandèmia ho permet, és concloure les competicions nacionals per tal que els equips de futbol puguen classificar-se per a les competicions europees per mèrits esportius en el seu format original. Si aquest format no es puguera reprendre per motius de calendari, seria preferible que ho feren amb un format diferent, de manera que encara es facilitara als clubs classificar-se per mèrits esportius. I si tot això no fora possible i la competició no poguera finalitzar, s’ha optat perquè el criteri comú de classificació vinga determinat per cada federació.

En aquest últim cas, la UEFA s’ha reservat el dret de rebutjar les propostes que li arriben si observa que les competicions nacionals no s’han cancel·lat prematurament pels motius exposats en les directrius UEFA, si els equips escollits no han sigut seleccionats de conformitat amb un procediment objectiu, transparent i no discriminatori, i per últim, si hi ha una percepció pública d’injustícia en la classificació d’un club.

La resolució no beneficia el València CF i el Villarreal CF, que s’haurien vist beneficiats si l’organisme europeu s’haguera decantat pel criteri del coeficient UEFA, amb la qual cosa els dos estarien classificats per a l’Europa League. No obstant això, la proposta de la Federació Espanyola remet a la classificació en el moment en què el campionat va quedar suspés. Amb el registres actuals, el València, seté classificat en la lliga, seria el gran perjudicat, ja que l’organisme que presideix Luis Rubiales atorgaria eixa plaça d’Europa League a l’Athletic de Bilbao com a finalista de Copa, ja que l’altre finalista, la Reial Societat, ocupa plaça de Lliga de Campions.

També et pot interessar

stats