Tres minuts fatídics deixen l'Elx fora de la promoció a Primera quan falta un partit perquè acabe la Lliga

La inacció defensiva en un rebuig del porter Badia i un absurd penal de Jonathas condemnen els de Pacheta, que perden 3 a 1.

Iván Sánchez ho ha intentat, sobretot els últims moments

No està tot perdut. Això sí, l'Elx no depén d'ell mateix. Si haguera guanyar hui, hauria certificat pràcticament la promoció d'ascens a Primera Divisió. Però tres minuts de caos generalitzat en el conjunt de les palmeres li ha impedit traure un bon resultat de Fuenlabrada. L'Elx s'ha clavat en el partit amb el 2 a 1, però ha acabat pagant les errades i els madrilenys han sentenciat en el descompte.

Resta una jornada. L'Elx haurà de guanyar l'Oviedo, que està en terra de ningú, i el Fuenlabrada visita la Corunya. El Dépor, si no guanya, descendirà a Segona B.

Pacheta ha plantejat d'inici un partit molt seriós i sense especulacions. Amb un equip de gala amb Nino, Iván Sánchez, Josan i Jonathas en l'atac. Sense especulacions. De fet, les primeres dues ocasions i quasi les úniques de la primera part les provocaven Nino i Iván Sánchez.

La lesió d'Òscar Gil, un dels jugadors més destacats de l'Elx, ha trastocat els plans de Pacheta, que ha donat entrada a Tekio. Al lateral li ha costat una bona estona posar-se a to i agafar el ritme. Ha abandonat el terreny de joc en la segona part.

El primer acte ha acabat quasi sense història i Edgar Badia pràcticament no ha hagut d'intervindre. Massa precaució entre els dos equips, quasi més centrats a no posar en perill la pròpia meta que a marcar en la contrària.

Caos

La segona part ha arrancat de la pitjor manera possible. Tres minuts fatídics de migdiada il·licitana s'han traduït en dos gols en contra dels franjaverds. En el primer, Jeisson aprofitava un baló rebutjat per Edbar Badia per a marcar a plaer. El segon ha sigut absolutament absurd. Jonathas, incorporat en la defensa d'un córner, ha alçat la mà i ha palmejat el baló, segurament, de manera instintiva. L'infal·lible Hugo Fraile no ha errat el penal i ha enganyat totalment el porter il·licità.

L'Elx estava mort i fora del play-off. Pacheta feia canvis i donava entrada a Escriche per a oxigenar l'atac. Quan faltaven 25 minuts per a la fi, el VAR certificava un penal per mans de Mikel Iribas que Jonathas materialitzava pel pal esquerre.

Amb el 2 a 1 tot era possible. L'Elx ho ha intentat de totes les maneres, però el Funlebrada ha sigut molt llest i ha anestesiat el que restava. Ja en el descompte, José García, jugador de la Vila Joiosa, feia de cap el 3 a 1 per als madrilenys.

Toca recuperar forces i preparar el partit decisiu de dilluns al Martínez Valero contra l'Oviedo. A més d'estar pendent de la ràdio per veure què fa el Fuenlabrada a la Corunya.