Tres equips valencians continuen vius en la lluita per l'ascens a Segona B

L'Atlètic Llevant, el Castelló i l'Oriola disputaran la segona ronda, però la Nucia cau eliminada.

Els jugadors de l'Oriola celebren la seua classificació
Els jugadors de l'Oriola celebren la seua classificació / Oriola CF

Aquest cap de setmana s'han disputat els partits de tornada de la primera ronda d'eliminatòries d'ascens a Segona Divisió B amb la participació de quatre equips de la Comunitat Valenciana. Tots arribaven als enfrontaments amb resultats positius del partit d'anada, però només dos, el Castelló i l'Oriola, van aconseguir véncer els seus compromisos.

El filial granota perd als penals

L'Atlètic Llevant era qui millor ho tenia, ja que una victòria o un empat contra el Calahorra els donava l'ascens directe a Segona B després de l'1 a 2 de l'anada. Amb una primera part igualada i amb moltes imprecisions, el marcador no es va moure en els 45 minuts. Però en la represa, l'equip riojà va sorprendre el filial granota i amb dos gols va capgirar l'eliminatòria. Àlex Cortell va aconseguir per als llevantinistes l'1 a 2 amb què va acabar el partit i va forçar la pròrroga.

En el temps extra l'esforç físic va passar factura als dos equips i tot es va decidir a la tanda de penals. El Calahorra va ser infal·lible: va anotar els cinc llançaments des dels onze metres i va aprofitar l'errada del granota Iván per a obtindre l'ascens directe a Segona B. Tot i la derrota, el Llevant B, gràcies a haver acabat líder la lliga regular, tindrà una altra oportunitat de pujar si superen dues noves eliminatòries.

Cristian Herrera, protagonista en la victòria del Castelló

El Castelló es va classificar per a la segona ronda gràcies a la victòria per 4 gols a 1 contra el Tropezón càntabre en un partit disputat a Castàlia davant de més de 12.500 espectadors. L'1 a 1 de l'anada donava un cert avantatge als de Sergi Escobar, que van patir durant els últims minuts de la segona meitat.

David Cubillas va avançar el conjunt castellonenc en el temps afegit de la primera part, però el Tropezón va aconseguir empatar el partit en el minut 64 per mediació de Gonzalo. Però tan sols un minut després, el davanter local Cristian Herrera, que havia eixit des de la banqueta, va posar de nou per davant els de Castàlia. El 2-1 classificava els de Sergi Escobar, però un gol dels càntabres els deixava fora. L'afició orelluda va viure moments de tensió que van acabar en el temps de descompte quan de nou Cristian Herrera va marcar dos gols consecutius per a certificar el seu triplet i la classificació del Castelló.

Remuntada de l'Oriola

L'Oriola rebia el Palència Cristo Atlético amb l'avantatge del 0-1 de l'anada. Però els palentins van igualar ràpidament l'eliminatòria amb un gol de retruc als 13 minuts. Els alacantins es van refer i començaren a dominar el partit fins que al minut 41 Salvi, de penal, aconseguí l'empat a 1. Un gol del Cristo Atlético hauria suposat l'eliminació del conjunt groc, però el davanter local Antonio, en una gran acció personal, va anotar el 2-1 que va fer esclatar d'alegria l'estadi de Los Arcos.

La Nucia queda eliminada

La Nucia va viatjar a Cantàbria per a enfrontar-se a l'Escobedo amb la renda de l'espectacular 5 a 3 del partit disputat en terres de la Marina. Els de César Ferrando van veure reduir-se en la primera meitat el seu avantatge amb el gol de penal de Dani al minut 17. La Nucia es va refer i va controlar el partit. Va disposar, fins i tot, de bones ocasions de perill, però al minut 65 el local Héctor Marcos va posar el 2-0 en el marcador, que els classificava per a la fase següent.

El conjunt es va bolcar aleshores davant la porteria de l'Escobedo i fruit del domini visitant va arribar el gol de Garcés al minut 81, que posava els rogets en la segona ronda. Però l'alegria de la Nucia va durar poc, ja que quan faltaven quatre minuts per a la fi, Pepín, en una acció a pilota parada, va establir el 3-1 definitiu, que deixa eliminats els de César Ferrando.