Així serà la Primera RFEF, en què competiran tres equips valencians

La nova tercera categoria del futbol estatal estarà representada pel Castelló, l'Alcoià i el Vila-real B

Castelló, Alcoià i Vila-real B jugaran en Primera RFEF la pròxima temporada
Castelló, Alcoià i Vila-real B jugaran en Primera RFEF la pròxima temporada

Després de la disputa de l'última jornada de Segona Divisió, ja es coneixen tots els integrants de la Primera Divisió RFEF de la temporada que ve, la que serà la tercera categoria del futbol espanyol. Hi competiran quaranta equips, dividits en dos grups de vint atenent a criteris geogràfics, i hi haurà tres representants de la Comunitat Valenciana: el Castelló, l'Alcoià i el Vila-real B. Per tant, el futbol valencià passa de tindre huit equips aquesta temporada en la Segona B, a només tres en la categoria que la substituirà. Això es deu als descensos de l'Hèrcules, la Nucia i l'Atlètic Llevant a Segona RFEF, i de l'Atzeneta, l'Oriola i el València Mestalla a Tercera RFEF.

El sistema de competició serà una lliga de 38 jornades a la finalització de la qual els cinc últims classificats de cada grup baixaran a Segona RFEF i el campió de cada grup pujarà a Segona Divisió. Les altres dos places d'ascens se les jugaran huit equips en un play-off entre els classificats entre el segon i el cinqué lloc de cada grup. Jugaran eliminatòries a partit únic i, en cas d'empat, hi haurà pròrroga, però si després encara persisteix la igualada, passarà el millor classificat en la primera fase. Si els dos equips han acabat en el mateix lloc, hi haurà tanda de penals. 

Castelló, descens menys d'un any després de l'ascens

El Castelló tornarà a jugar en la tercera categoria després d'una curta estada en el futbol professional. Tot i que a poques setmanes d'acabar la temporada de Segona Divisió encara depenia de si mateix per a poder mantindre's, una mala ratxa final ha fet que l'equip consumara el descens amb una jornada per disputar-se.

Ni el canvi d'entrenador va servir per a sumar i, a la fi, el club de Castàlia ha finalitzat en la vint-i-unena posició, només per davant de l'Albacete. Dos dels altres tres equips que van pujar juntament amb els orelluts, el Sabadell i la UD Logronyés, també han acabat baixant. Ara, en Primera RFEF, buscarà reconduir la situació del club per a intentar estar tan alt com siga possible en la temporada que celebrarà el seu centenari.

Alcoià, premi insuficient

L'Alcoià ha fet una temporada històrica. La segona posició en el grup tercer B, de Segona Divisió B li han permés classificar-se per a jugar en la Primera RFEF la pròxima temporada. És cert que es mantenen en la tercera categoria del futbol espanyol, però una categoria millorada amb menys equips, fet que incrementa considerablement les seues opcions d'ascendir.

Però el vertader èxit de l'equip aquesta temporada ha sigut en la Copa del Rei. L'Alcoià va eliminar, contra tot pronòstic, el Reial Madrid en setzens de final. Abans també havia eliminat un altre primera divisió, l'Osca; i va acabar caient en octaus de final contra l'Athletic Club.

Vila-real B, un filial de Champions

Amb la temporada històrica que ha fet el primer equip amb un títol i la classificació per a la pròxima Champions League, el nivell d'exigència augmentarà considerablement.

Per això, tindre un base sòlida és molt important per a tractar de buscar el màxim rendiment del club. En eixe sentit, el Vila-real B ha aconseguit l'objectiu de jugar en la Primera RFEF la pròxima temporada. Una tercera posició en el seu subgrup, per darrere de l'Eivissa i de l'Alcoià ho han fet possible. Tot i que el premi no ha sigut més gran amb un ascens a la Segona Divisió, com sí que ha aconseguit un altre filial com el de la Reial Societat, el fet de competir en aquesta renovada categoria ja és un guardó.

Tots els clubs que competiran en la Primera RFEF

Aquest és el llistat de tots els equips que competiran en la Primera RFEF la pròxima temporada, dividits per comunitats autònomes.

Andalusia: Algesires, Betis Deportivo, Linares, Linense, San Fernando, Sanluqueño i Sevilla Atlètic.

Balears: Atlètic Balears.

Cantàbria: Racing de Santander.

Castella la-Manxa: Albacete i Talavera.

Castella-Lleó: Cultural Leonesa, Unionistas, Valladolid Promesas i Zamora.

Catalunya: Andorra, Barcelona B, Cornellà, Llagostera, Nàstic i Sabadell.

Extremadura: Badajoz i Extremadura.

Galícia: Celta B, Deportivo de la Corunya i Racing Ferrol.

Madrid: Reial Madrid Castilla, DUX Internacional, Majadahonda i S. S. Reyes.

Múrcia: UCAM.

Navarra: Tudelano.

País Basc: Bilbao Athletic i Real Unión.

La Rioja: Calahorra, SD Logronyés i UD Logronyés.

Comunitat Valenciana: Castelló, Alcoià i Vila-real B.

La divisió dels dos grups encara no s'ha concretat, però podria ser entre els equips de l'est i de l'oest, o entre els equips del nord i del sud.

També et pot interessar

stats