Tres entrenadors de moda han passat pel Collao

Bordalás, Garitano i Paco López, tècnics que han destacat aquesta temporada en Primera, han estat a la banqueta de l’Alcoià.

D'esquerra a dreta, Bordalás, Paco López i Garitano
D'esquerra a dreta, Bordalás, Paco López i Garitano / Xavi Terol (imatges cedides per "El Nostre Ciutat")

Pepe Bordalás, Paco López i Asier Garitano són entrenadors que han eixit des de baix i han crescut a poc a poc. Bordalás ha deixat el Getafe a tres punts de jugar a Europa. Paco López ha aconseguit la permanència del Llevant i és el tècnic revelació de l'últim tram de la lliga. Asier Garitano ha consolidat el Leganés en Primera. Al remat, els tres han passat per la mateixa banqueta, la de l'Alcoià. En el club blanc i blau van viure una etapa exigent en la lluita per l'ascens a la Segona A.

L’Alcoià, campió amb Bordalás

Pepe Bordalás va arribar a l’Alcoià 2007-2008, en un moment complicat en la trajectòria del club perquè portaven nou jornades disputades i es trobaven classificats en el penúltim lloc. En aquell moment, l'equip no acabava d'arrancar i només havia guanyat un partit. Llavors, va arribar Bordalás a la direcció tècnica i l'equip remuntar posicions fins a quedar-se en una zona tranquil·la, en la meitat de la classificació.

La temporada següent, Bordalás portà l’Alcoià al primer lloc amb un futbol sòlid, una defensa que actua amb contundència i amb uns guarismes molt destacats: són campions del grup tercer amb 22 partits guanyats, 7 empats i nou derrotes L'equip es mostra com el més golejador del grup i només hi va encaixar 37 gols. Un dels referents d'aquell planter és l’actual davanter de l’Oviedo, Miguel Linares, el qual procedia del Barbastro. Linares féu una temporada molt destacada i va marcar 15 gols amb l’Alcoià. El davanter va ser un referent i Bordalás va trobar al Collao el seu talismà en el migcampista Sergio Mora. Les carreres del jugador i el tècnic s'han creuat de manera continua, perquè Mora ha estat a les ordes de Bordalás primer a l'Hèrcules i després en l'Alcoià, o més tard a l’Alcorcón, l’Alabés o enguany que ha compartit la bona campanya amb el Getafe.

Tota la il·lusió que es va crear per la bona imatge de l'equip durant la temporada, es va trencar en l’eliminatòria per l’ascens contra el Cartagena, amb el gol del conjunt murcià al Collao en el minut 92. Bordalàs es va quedar a les portes de pujar a l'equip a Segona, i va optar per deixar l'Alcoià i anar-se'n a l'Elx que jugava en la divisió de plata , un club en el qual va estar tres temporades.

Paco López, la lluita per l’ascens

Després de José Bordalás, la banqueta del Collao la va ocupar el tècnic de Silla, Paco López que procedia del Benidorm, un equip que també militava en la Segona B. En l’Alcoià, Paco López va estar quasi dos temporades; en la segona va dirigir 33 partits però no va hi va acabar la temporada. El primer any, el tècnic aconsegueix l'objectiu de classificar l'equip per a la promoció d'ascens, en canvi va caure en l'eliminatòria contra un rival complicat com era l'Eibar.

En la Copa del Rei li va tocar jugar contra un primera, el València en una eliminatòria que va resultar més igualada del que estava previst perquè si al Collao va perdre per la mínima, a Mestalla van fer un bon partit i van acabar empatant a dos gols.

Després de l'etapa al Collao, Paco López viu una curta experiència en el Cartagena en Segona Divisió, per començar un periple en els filials del València, del Vila-real , on va estar tres temporades i en el Llevant, que li ha servit per debutar en Primera.

Garitano, el pas previ al Leganés

Asier Garitano va fitxar com a tècnic en la temporada 2012-2013. Era un moment complicat perquè el club acabava de baixar de Segona A i apostava per l’entrenador basc que havia quallat una molt bona campanya en l’Oriola. L’exigència era màxima i el tècnic va dirigir 32 partits, va deixar l'equip després de quatre jornades sense guanyar. En la Copa del Rei li va tocar jugar contra el Madrid que entrenava Mourinho. Asier Garitano va ocupar la banqueta visitant del Bernabeu on, curiosament sis anys després, ja com a entrenador del Leganés, eliminaria d’aquesta competició el conjunt de Zidane al coliseu madrileny.

El Collao, un trampolí

Juan Serrano és l'actual president del club des de la temporada 2009 . A ell, no li resulta una sorpresa el creixement dels tres tècnics i que hagen aplegat a l'elit del futbol, perquè considera que el Collao és un trampolí tant per a entrenadors com per a jugadors.

“És un orgull haver disfrutat d’aquests entrenadors”, afegeix. “Tindre’ls al Collao ha sigut una cosa molt gran per a nosaltres perquè explica com es fan les coses en aquest club. És un lloc idoni per a fer un bon màster”.

El moment àlgid dels tres tècnics coincideix amb una important efemèride del club com és el 90é aniversari de la fundació de l'Alcoià. Els tres entrenadors guarden un bon record de la seua època en l’equip blanc i blau, perquè, segons Juan Serrano, el seu pas per la banqueta del Collao els ha marcat, els ha deixat una empremta.

També et pot interessar

stats