Tres anys de l'última gran alegria del valencianisme

El 25 de maig de 2019 va guanyar la huitena Copa del Rei contra el FC Barcelona

Dani Parejo alça la huitena Copa del Rei per al València
Dani Parejo alça la huitena Copa del Rei per al València

Aquest 25 de maig està marcat en la retina del valencianisme des de l'any 2019. A Sevilla, concretament a l'estadi Benito Villamarín, l'equip entrenat per Marcelino García Toral es va imposar al FC Barcelona 2-1 i va guanyar la huitena Copa del Rei i últim títol fins ara.

Aquella temporada, la del centenari, la Copa concentrava gran part de les esperances de l'equip perquè l'opció de la Lliga era quasi impossible per la gran lluita entre el Reial Madrid, el Barcelona i l'Atlètic de Madrid i per la gran dificultat que representa la Champions League.

El València, que havia assolit una certa estabilitat amb Marcelino García Toral i una plantilla amb jugadors consolidats de talla mundial com Guedes, Kondogbia, Carlos Soler o Rodrigo Moreno, va fer una temporada de menys a més.

Així, l'alegria de la Copa del Rei es va quallar a poc a poc. L'equip valencianista va superar les eliminatòries contra l'Ebre, l'Sporting de Gijón, el Getafe i el Betis i es va emparellar amb el FC Barcelona en la final.

Els blaugrana, primers en Lliga i lluitant també per la Champions League, tenien un equip entrenat per Ernesto Valverde, però, òbviament, la verdadera estrela era Leo Messi.

En el partit, Kevin Gameiro va avançar el València en el marcador en el minut 21 gràcies a un xut fortíssim després de la passada de Gayà.

El segon gol va arribar de les botes de Rodrigo Moreno. L'hispanobrasiler va enviar de cap al fons de la xarxa una centrada de Carlos Soler que va guanyar Jordi Alba en velocitat. Amb el 0-2 els equips se'n van anar cap als vestidors.

La segona part va ser de domini del Barcelona que va acabar amb el 63% de possessió, però que només va aconseguir retallar distàncies amb un gol de Messi en el minut 73.

Amb el xiulit final es va desbordar l'alegria del València, que va continuar amb Parejo alçant la Copa del Rei al cel de Sevilla.

També et pot interessar

stats