Tot preparat per al sorteig del Mundial, amb Espanya candidata a tot

Aquest divendres es coneixeran els grups del Mundial, en què la selecció és cap de sèrie

Tot preparat per al sorteig del Mundial, amb Espanya candidata a tot

Aquest divendres és el sorteig del Mundial de Qatar 2022 que es disputarà entre el 21 de novembre i 18 de desembre al país asiàtic.

Un torneig en què Espanya és candidata a tot. Arriba com a cap de sèrie i estarà inclosa en el bombo 1 amb altres potències mundials com el Brasil, l'Argentina, França, Portugal, Bèlgica, Anglaterra i l'amfitriona Qatar.

En el bombo 2 hi haurà també diversos equips els que fan por, entre els quals destaquen Alemanya, els Països Baixos, Croàcia o Mèxic. En el bombo 3, ja de menor entitat, estarà, sobretot, la Polònia de Lewandowski o la Sèrbia de Vlahovic, però també l'actual campiona de la Copa d'Àfrica, el Senegal.

Finalment, en el bombo 4 i encara amb tres seleccions per conéixer-se de les repesques i del play-off europeu entre Gal·les i el guanyador de la Ucraïna contra Escòcia, els rivals són d'una categoria inferior, però no per això menys perillosos. El Camerun, l'Equador o el Canadà de jugadors com Alphonso Davies són equips que tractaran de donar la sorpresa.

S'espera el millor mundial de la història

Es podria dir que cada mundial que passa supera l'anterior. No obstant això, tot el món apunta al fet que aquest mundial farà un salt qualitatiu encara més gran que el que s'ha pogut donar en qualsevol altra edició. Els motius són molt variats.

D'una banda, perquè se celebra al novembre quan, en teoria, tots els jugadors estan en el seu pic de forma; i no amb tota la càrrega de partits en les seues cames com succeeix en les edicions d'estiu.

Un altre motiu és el fet de la inversió que ha fet Qatar en modernitzar les seues infraestructures i, en especial, els seus estadis. Recintes moderns, amb aire condicionat propi, que permetrà mantenir la temperatura interior entre 18 i 21 graus centígrads. Tot i això, la temperatura del país en eixes dates tampoc sol ser massa extrema. Entre 25 i 30 graus durant el dia i nits en les quals refresca un poc.

Un altre aspecte que definirà el mundial de Qatar serà la distància entre els estadis. A penes hi ha 70 quilòmetres entre els dos estadis més allunyats. Això suposarà que durant tota la concentració de les seleccions no hi haurà desplaçaments en avió. També totes les seleccions podran quedar-se sempre en les mateixes instal·lacions i utilitzar cada dia les mateixes comoditats.

Un mundial, l'últim amb 32 seleccions, que promet molt d'espectacle.

També et pot interessar

stats