Tot per a decidir en la tornada, per als equips valencians de la Segona B

L'Hèrcules empata a 1 a Barakaldo, mentre que el Villarreal B perd al Mini Estadi (0-2) i l'Alcoià a Vigo (0-1).

Gran ambient al Mini Estadi per al partit del Villarreal B contra el Melilla
Gran ambient al Mini Estadi per al partit del Villarreal B contra el Melilla / Villarreal CF

El gol de Benja dona avantatge a l'Hèrcules (1-1)

Un gol de Benja en el minut 74 fa que l'Hèrcules puga afrontar la tornada amb un lleuger avantatge, ja que el Barakaldo necessita marcar al Rico Pérez, per a donar-li la volta a l'eliminatòria. Amb el suport d'una afició incondicional, els alacantins han eixit al camp amb la clara intenció d'emportar-se el partit. Després d'un inici amb molt de ritme dels locals, els de Lluís Planagumà han aconseguit el control del joc i posar el ritme que els interessava. Però en el minut 17, amb un potent xut des de fora de l'àrea que ha pegat al pal, Antonio Sánchez ha superat Falcón i ha fet l'1 a 0 per a l'equip basc. El gol ha descentrat per moments l'Hèrcules, que no ha aconseguit intimidar els locals, excepte en alguna ocasió d'Alfaro. En la segona part, els d'Alacant han eixit a pressionar més els rivals i amb una vocació més ofensiva. Això ha fet que, després d'agunes ocasions, el 9 de l'equip haja marcat el gol de l'empat que encara l'eliminatòria, a pesar que es resoldrà a Alacant.

El Villarreal necessita fer una gran remuntada a Melilla (0-2)

A pesar del gran ambient que hi havia al Mini Estadi, el filial groguet no ha pogut superar un Melilla que ha sabut com jugar-li el partit. El Villarreal B no ha generat ocasions pràcticament en tot l'encontre, ja que ha tingut al davant un equip molt ben plantat en defensa. El Melilla tampoc no ha generat molt de perill, però ha sabut aprofitar les ocasions que ha generat. Menudo, amb un doblet, el primer de penal en el minut 64 i el segon en el temps de descompte, ha deixat quasi sentenciada l'eliminatòria. Ara el conjunt de Miguel Álvarez necessita quasi un miracle i fer una gran remuntada si vol arribar a la fita de pujar a la categoria de plata. El Villarreal B ha jugat amb un jugador menys des del minut 62, per l'expulsió de Carlos Blanco per una doble amonestació.

El Collao decidirà (1-0)

L'Alcoià ha perdut a Vigo contra el filial del Celta, per 1 a 0, i es complica la permanència en la categoria de la Segona B. En un partit amb els dos equips que feien un futbol molt conservador i amb poques ocasions, els locals han sabut aprofitar-ne una a baló parat, per a fer el gol definitiu. Conscients ambdós equips que la tornada serà fonamental, en la primera part han eixit a no perdre i els alcoians només han tingut alguna ocasió de Rubio, per a intentar avançar-se. En la segona, els locals, espentats per una afició que omplia el camp de Barreiro, ha pressionat un poc més els homes de Mario Barrera. Així i tot, el partit pareixia controlat fins que, en el minut 63, Emmanuel Apeh ha fet el gol de la victòria a la treta d'un córner. Rubio, de nou, ha pogut empatar en la reacció visitant, però també el Celta ha pogut sentenciar en un parell d'ocasions a la contra. Ara queda tot obert per a diumenge que ve a El Collao, on l'equip de la moral haurà de traure la millor versió per a intentar capgirar el resultat, si vol evitar el descens al pou de la Tercera Divisió.