Tornarà la selecció valenciana de futbol?

Tornarà la selecció valenciana de futbol?
26 de novembre 2021 - 11:58

La selecció de futbol de la Comunitat Valenciana és la representativa de la Comunitat Valenciana. Va disputar el seu primer partit el 1918 i, en la seua segona etapa, disputava habitualment un partit amistós internacional a l'any, aprofitant les vacances de Nadal. Des de 2006 la Federació Valenciana de Futbol no ha tornat a organitzar cap partit, però, una dècada i mitja després, té opcions de tornar?

Històricament, la selecció valenciana té dues èpoques ben diferenciades. La primera té lloc als anys vint i trenta del segle XX, abans de la Guerra Civil, quan diverses seleccions de regions de l'Estat espanyol disputaven partits contra altres o contra països estrangers. La segona etapa arriba a partir de l'any 2001, amb amistosos organitzats per la FFCV amb el suport de la RTVV.

Des de l'any 2001 la selecció valenciana va disputar partits internacionals contra Lituània, Sèrbia i Montenegro, Camerun, Bulgària i Colòmbia L'últim partit va ser el 27 de desembre de 2006, a Elx, enfront del Perú, a la qual va aconseguir véncer per 3-1. Alguns dels jugadors que han vestit la samarreta valenciana són Farinós, Rufete, Albelda, Ballesteros, Quique Medina o Juan Sánchez, entre altres.

També et pot interessar

stats