De Torino a Mestalla iniciarà accions legals contra Meriton

La plataforma afirma que iniciarà accions legals amb l'objectiu d'obligar-lo a complir els compromisos quan van obtindre la majoria accionarial.

Martín Queralt en una entrevista amb À Punt NTC
Martín Queralt en una entrevista amb À Punt NTC

La plataforma De Torino a Mestalla anuncia que instarà la “posada en marxa de procediments legals” i administratius contra Meriton per a obligar-lo a complir els compromisos que va adquirir quan va comprar la majoria accionarial “l'incompliment de la qual és manifest”.

La plataforma, constituïda “amb la determinació última i irrenunciable d'escometre la devolució del València CF a la societat valenciana”, recorda que va sol·licitar el passat dia 9 una reunió amb el president del club, Anil Murthy. La seua intenció era comunicar aquesta decisió i plantejar-li “una proposta ferma” d'adquisició de les accions per a “posar-les a la disposició dels qui desitjaren adquirir-les", però “no sols no hi ha hagut resposta a aquesta petició, sinó que s'ha menyspreat els que formem part d'aquesta iniciativa, amb desqualificacions i injúries”, lamenta la plataforma en el comunicat.

De Torino a Mestalla assegura que ja supera “folgadament” l'1% de les accions del capital social del club, però anuncia que no acudirà a la junta d'accionistes de l'11 de desembre, atés que “és irrellevant de cara a aconseguir l'objectiu irrenunciable de democratització" pel qual treballen. “Aquesta junta general no és més que un fals simulacre que encobreix l'autèntica realitat: l'incompliment generalitzat dels compromisos que van motivar que la Fundació del València CF adjudicara a Meriton el paquet accionarial”, denuncia.

El grup explica que no vol que s'interprete la seua presència “com una acceptació de les regles d'un joc viciat d'origen, ni una legitimació de les decisions que puguen adoptar-se, dissenyades en interés de Meriton, i que posen en greu risc el futur de l'entitat”.

La plataforma critica també “l'opacitat” de Meriton i la seua “actitud intolerable amb els mitjans de comunicació”, reclama l'“ajuda i confiança” de tot el valencianisme i insisteix que només són “un instrument” perquè el club torne a ser “patrimoni comú” dels seus seguidors, cosa que creu que succeirà “en breu”.

També et pot interessar

stats