Toni Lato deixa el València

El futbolista de la Pobla de Vallbona, que acabava contracte el 30 de juny, jugarà en el Mallorca la temporada que ve

Toni Lato, durant un partit d'aquesta temporada
Toni Lato, durant un partit d'aquesta temporada / Europa Press

Toni Lato abandona el València CF. El futbolista de la Pobla de Vallbona deixa el club en què es va formar com a futbolista en les categories inferiors i amb què ha arribat a ser capità del primer equip. El lateral, que acabava contracte el 30 de juny, jugarà en el Mallorca la temporada que ve.

Lato va començar a jugar al futbol en l'equip del seu poble, l'Atlètic Vallbonense, des d'on va passar a les categories inferiors del València. En els inicis jugava d'extrem esquerre, però es va acabar reconvertint a lateral per a potenciar les grans virtuts que tenia en defensa. Amb només 15 anys, va debutar amb el primer equip en un amistós contra el Burjassot, amb Miroslav Djukic a la banqueta.

El seu debut oficial va ser el 25 de febrer de 2016, en un partit d'Europa League contra el Rapid de Viena. Al gener de 2017 va jugar el seu primer partit en la Lliga a les ordes de Voro, un partit contra Osasuna al Sadar. Després van vindre dues cessions poc productives al PSV Eindhoven i a Osasuna, abans de tornar al València l'estiu de 2020.

En total, Lato ha jugat 104 partits amb la camiseta del València, ha marcat tres gols, dos en Lliga (l'últim el setembre passat contra el Getafe al Mestalla) i un en l'Europa League. El futbolista de la Pobla de Vallbona ha guanyat un títol amb el club blanc-i-negre, la Copa del Rei de 2019.

També et pot interessar

stats