Tir d'eixida a la Segona RFEF, amb sis equips valencians

L'Alzira, l'Atlètic Llevant, l'Eldenc, l'Hèrcules, l'Intercity i La Nucia competiran en el Grup 5 de la categoria que substituirà l'antiga Tercera Divisió

Així queda el grup dels valencians en la nova Segona RFEF
Així queda el grup dels valencians en la nova Segona RFEF / À Punt Esports

Aquest dissabte comença la nova Segona RFEF. Sis equips valencians, l'Alzira, l'Atlètic Llevant, l'Eldenc, l'Hèrcules, l'Intercity i La Nucia, competiran en la quarta categoria del futbol estatal que substituirà l'antiga Tercera Divisió. El futbol valencià ha passat de tindre 21 equips en Tercera la passada temporada, a només sis en la categoria que pren el relleu.

En aquesta nova categoria competeixen noranta equips, dividits en cinc grups de díhuit atenent a criteris geogràfics. Els equips valencians han quedat enquadrats en el Grup 5, que incorpora equips de l'est d'Andalusia, la Regió de Múrcia, Castella-la Manxa i Melilla.

El sistema de competició serà una lliga de 34 jornades a la finalització de la qual els cinc últims classificats de cada grup baixaran a Tercera RFEF, i el campió de cada grup pujarà a Primera RFEF. Les altres cinc places d'ascens se les jugaran 20 equips en un play-off entre els classificats del segon al cinqué lloc de cada grup. Jugaran eliminatòries a partit únic i, en cas d'empat, hi haurà pròrroga, però si després encara persisteix la igualada, hi passarà el millor classificat en la primera fase. Si els dos equips han acabat en la mateixa posició, hi haurà tanda de penals. 

Els primers a estrenar-se seran l'Atlètic Llevant, que debuta dissabte a la Ciutat Esportiva de Bunyol contra el Yugo Socuéllamos, i l'Hèrcules, que rep el Recreativo Granada al Rico Pérez. Diumenge serà el torn per als altres quatre representants valencians, amb un partit que destaca per damunt dels altres, el primer derbi de la temporada: Eldenc-Intercity. La Nucia jugarà al Camilo Cano contra el Mar Menor i l'Alzira tancarà la jornada fora de casa contra El Ejido.

També et pot interessar

stats