Per què és tan complicada l'operació entre Peter Lim i el príncep de Johor?

El professor de Dret Mercantil de la Universitat de València, Antonio Sotillo, ens en dona les claus.

El professor de Dret Mercantil de la UV, Antonio Sotillo

En el vessant extraesportiu, continua oberta la negociació entre Peter Lim i el príncep de Johor.

L'intercanvi d'accions o del control del club de Mestalla no pareix una situació fàcil pels tràmits i, sobretot, per la forma com s'ha de fer. Buscar un punt que beneficie les dues parts sense devaluar el València CF sembla la millor opció, però aconseguir-ho és la clau.

Per això, À Punt ha volgut preguntar al professor de Dret Mercantil de la Universitat de València durant 46 anys i assessor de xicotets accionistes durant l'ampliació de capital de Paco Roig, Antonio Sotillo, sobre les tres principals qüestions que envolten el procés de venda.

1. Pot Peter Lim vendre el club?

Efectivament, Sotillo afirma que sí que pot vendre el club de manera lliure. El problema està en com ho fa.

Lim únicament té dos condicionants. D'una banda, hauria de rebre el permís del Consell Superior d'Esports en cas que venguera més del 25% de les accions.

De l'altra, si venguera més del 50%, els accionistes minoritaris tindrien dret preferent d'adquisició i Peter Lim hauria d'esperar el termini de catorze dies perquè aquests hi pogueren acudir.

En cas que volguera vendre menys quantitat de control, no tindria cap problema a fer-ho lliurement.

2. Compravenda o ampliació de capital?

Segons Antonio Sotillo, depén de la situació econòmica.

En el cas de la compravenda, aquest fet seria irrellevant per a les arques del València CF perquè no entrarien diners al club, únicament hi hauria un intercanvi entre comprador i venedor.

Sotillo afirma que si el que es vol és una injecció financera, les opcions poden passar per demanar préstecs, una solució d'urgència que augmentaria el passiu que s'ha de tornar; o l'augment de capital. Aquesta última possibilitat també es podria fer, però és un tràmit més complex, assegura el professor, i que no interessa ara mateix ni a Peter Lim ni al príncep de Johor. 

3. Està el València CF en causa de dissolució?

"En aquest moment no està en causa de dissolució", ha afirmat Sotillo rotundament. A més, concreta que, en cas que hi estiguera, la legislació de la pandèmia ha prorrogat i suspés l'aplicació d'aquest règim legal i que no podria ser aplicat ni per als comptes de 2020 ni de 2021.

També et pot interessar

stats