Quins són els representants "valencians" a l'Eurocopa?

Dos valencians i quatre jugadors d'equips de la Comunitat Valenciana participaran a la gran cita futbolística de l'estiu

Per ordre, Ferrán Torres, Álex Baena, Alejandro Grimaldo, Kochorashvili, Iaremtxuk i Mamardashvili
Per ordre, Ferrán Torres, Álex Baena, Alejandro Grimaldo, Kochorashvili, Iaremtxuk i Mamardashvili

Quan falten pocs dies perquè comence l'Eurocopa 2024, ja coneixem les plantilles íntegres que participaran amb les seleccions en la gran cita.

En esta hi haurà dos valencians, Alejandro Grimaldo. El lateral ha fet una gran temporada en el Bayer Leverkusen alemany, dobles dígits tant en gols com en assistències; i on ha guanyat la lliga i la copa del país teutó.

També estarà el futbolista del FC Barcelona, Ferrán Torres. L'extrem ha sigut un fixe per a Luis de la Fuente des de fa diverses convocatòries i no fallarà a la gran cita.

Però en l'Eurocopa també hi haurà altres quatre jugadors que, si bé no són valencians, pertanyen a equips de la Comunitat Valenciana.

El primer d'ells és Baena. El d'Almeria estarà, per mèrits propis, amb el combinat de De la Fuente. Ha sigut el màxim assistent de la Lliga i, tot i que a priori no parteix com un dels titulars, podria guanyar-se minuts a base de bones actuacions.

Del València CF hi haurà dos jugadors: Roman Iaremtxuk i Giorgi Mamardashvili. El davanter ucraïnés ha anat de menys a més en la temporada. A pesar que té una gran competència amb Dovbyk, actual màxim golejador de la Lliga, la seua importància en el combinat d'Europa de l'Est és més que sabuda. A més, Ucraïna està enquadrada en un grup relativament fàcil amb Romania, Eslovàquia i Bèlgica, per això està entre les quinieles per a passar a octaus i tindre més possibilitats de disputar minuts.

El cas de Mamardashvili és totalment diferent. El porter valencianista és, juntament amb Kvaratshkelia, la gran referència de Geòrgia. Serà el debut de la selecció en una gran cita i estan totalment preparats per a fer una bona actuació. Tot i haver-se revalorat en la temporada, una bona actuació en l'Eurocopa podria fer que es disparara encara més el valor d'un porter per qui el València i Meriton opten a fer caixa.

L'últim de la llista de jugadors "valencians" que estaran a l'Eurocopa és el jugador del Llevant, Kochorashvili. És l'únic jugador d'un equip de la Segona Divisió espanyola, i un jugador de futur per al combinat de Geòrgia. S'espera que també dispose de prou minuts, però no ho tindrà fàcil en un grup en què estaran la Turquia d'Arda Güler, la República Txeca de Patrik Schick i Adam Hložek o la Portugal, és clar, de Cristiano Ronaldo.

Cenk cau a última hora

Qui no estarà en l'Eurocopa tot i haver estat convocat amb la seua selecció és el valencianista Cenk. L'italià Vincenzo Montella ha decidit no comptar amb el defensa i l'ha deixat fora de la llista final. Un contratemps per al jugador, però també per al València CF, que no contempla mantenir-lo en la plantilla la pròxima temporada i esperava que amb la seua participació en la gran cita es revalorara i poguera donar-li eixida en el mercat.

També et pot interessar

stats