Qui són Helder Costa i Hugo Duro, els nous fitxatges del València

Analitzem els dos últims fitxatges valencianistes

El València anunciava així els fitxatges d'Hélder Costa i Hugo Duro
El València anunciava així els fitxatges d'Hélder Costa i Hugo Duro

A última hora d'aquest dimarts, el València CF tancava dos fitxatges per a reforçar l'atac de l'equip. Després de l'arribada de jugadors defensius com Alderete o Foulquier, el club de Mestalla anunciava la contractació d'Hugo Duro, procedent del Getafe i d'Hélder Costa, del Leeds United anglés.

L'espanyol arriba cedit amb opció de compra fixada en quatre milions d'euros. També el portugués haurà de tornar a Anglaterra a la fi de la cessió el 30 de juny, si el València no paga l'opció de compra fixada en 20 milions.

Els dos jugadors arriben per a fer fons d'armari i per a lluitar amb els jugadors ja presents en la plantilla valencianista i que han començat la temporada com feia anys que no es veia.

Hélder Costa, un extrem del segle XXI

El portugués va ser l'últim jugador que ha anunciat el València CF en aquest mercat de fitxatges. Es tracta d'un davanter esquerrà que pot jugar en qualsevol part de l'atac, però que on millor s'exerceix és en la banda dreta, com a extrem jugant a cama canviada.

Té regat i desborda, i una bona visió de joc per a veure els desmarcatges dels seus companys. A més, és un gran aliat per a començar els contraatacs, ja que no té problemes en ser vertical i començar a córrer quan el joc així ho demana.

Format en el filial del Benfica portugués, Hélder Costa ja sap el que és jugar en la Lliga espanyola. Ho va fer en el Deportivo de la Corunya, en la temporada 14-15. Va arribar en el mercat d'hivern i només va poder jugar 139 minuts repartits en 6 partits de lliga en què no va anotar cap gol.

La temporada següent, el portugués va recalar en el Mònaco on va quallar una bona temporada que va fer que el Wolverhampton anglés s'interessara en ell i el fitxara en la temporada 2016-2017. Precisament a Anglaterra ha sigut on ha quallat les seues millors actuacions. 27 gols en 180 partits entre Primera i Segona divisió en dues etapes en el Wolverhampton i en el Leeds són la carta de presentació d'un jugador que la passada temporada va perdre part de protagonisme amb Marcelo Bielsa ja en la primera categoria anglesa.

Hugo Duro, un heroi involuntari del passat

L'arribada d'Hugo Duro al València ha fet recordar a l'afició valencianista bons temps. Va ser l'eliminatòria contra el Getafe de Copa del Rei de la temporada 18-19 que va acabar amb el club de Mestalla com a campió. Sense voler, Duro va evitar un gol de Jorge Molina que suposava l'eliminació del València i que va iniciar, així, el contraatac que finalitzava amb el gol del València i la posterior classificació per a la següent ronda.

El perfil d'Hugo Duro és diferent del d'Hélder Costa. Es tracta d'un davanter que pot jugar com a referència o com a segon punta. Esquerre com Héder Costa, per la qual cosa més destaca és pel seu remat de cap i per les seues batalles aèries.

Duro ja ha jugat diversos partits en Primera Divisió amb el Getafe i amb el Reial Madrid la temporada passada, però només ha marcat un gol. Va ser, com no pot ser d'altra forma, de cap al Vila-real en la jornada 35 de la temporada 2019-2020 en un partit que va finalitzar amb el marcador d'1-3 per al conjunt groguet.

També et pot interessar

stats