Quins són els deu estadis amb més capacitat de la Comunitat Valenciana?

Fem un repàs d'algunes de les instal·lacions més mítiques del nostre territori

Diversos estadis de la Comunitat Valenciana
Diversos estadis de la Comunitat Valenciana

Mestalla és l'estadi amb més capacitat de la Comunitat Valenciana. Amb 49.419 persones, ha sigut testimoni de grans nits de futbol. Inaugurat l'any 1923, el seu destí sembla tindre data de caducitat que no para d'ajornar-se. El nou Mestalla ocuparà el lloc com a estadi amb més capacitat.

Estadi de Mestalla
Estadi de Mestalla / X: @estadios_spain

L'estadi Martínez Valero és el segon amb més capacitat de la Comunitat Valenciana. L'Elx té la possibilitat de fer entrar fins a 31.388 espectadors en cada partit. Inaugurat l'any 1976, va ser seu del Mundial de futbol del 1982. Des d'eixe moment ha viscut diverses reformes de millora.

Estadi Martínez Valero
Estadi Martínez Valero / Elx CF

L'estadi José Rico Pérez d'Alacant és el tercer estadi més gran del nostre territori. Amb 29.500 espectadors de capacitat, alberga els partits de l'Hèrcules, equip històric de la Primera Divisió, però que actualment milita en Segona RFEF, quarta categoria del futbol espanyol. Inaugurat el 1974 amb un partit contra el FC Barcelona, també va ser seu del Mundial del 1982.

Estadi José Rico Pérez d'Alacant
Estadi José Rico Pérez d'Alacant / X: @estadios_spain

El Ciutat de València ocupa la quarta posició per capacitat en camps de futbol a la Comunitat Valenciana. Amb 26.354 espectadors que veuen els partits del Llevant UE, ha sigut testimoni de partits de Primera Divisió, però també de competició europea. Inaugurat el 1969 amb el nom d'estadi Antonio Román, aquest camp del barri d'Orriols ha patit nombroses reformes en què s'inclou la coberta completa de la graderia.

Estadi Ciutat de València
Estadi Ciutat de València / X: @estadios_spain

L'estadi de la Ceràmica és, potser, l'estadi del nostre territori que més èxits ha viscut en els últims anys. Després de les nombroses reformes de les dues últimes dècades, s'ha convertit en el cinqué estadi amb més capacitat de la Comunitat Valenciana amb 23.000 espectadors. Renomenat el 2017, l'antic Madrigal llueix de groc en el centre de Vila-real. Allà, ha viscut grans nits europees i ha posat aquest municipi en el mapa futbolístic internacional.

Estadi de la Ceràmica
Estadi de la Ceràmica / Vila-real CF

Inaugurat l'any 1987, l'estadi de Castàlia va nàixer de la necessitat d'ampliar un recinte per a albergar partits de Primera Divisió. Amb 15.500 localitats, lluita per a tornar a eixa realitat que no xafa des del 1991. Després d'haver tocat fons en Tercera Divisió i de diverses presidències i propietats infructuoses, l'arribada de l'empresari Bob Voulgaris sembla haver-li donat trellat a un projecte d'equip i d'estadi. La seua idea és fer una reforma que modernitze aquesta infraestructura.

Estadi de Castàlia
Estadi de Castàlia / CE Castelló

El seté estadi d'aquesta llista és l'estadi Guillermo Amor de la ciutat de Benidorm. Amb una capacitat d'uns 9.000 espectadors, acull partits de l'equip de la localitat, que ara mateix milita en la Lliga À Punt Comunitat Grup Sud. Tot i que no alberga partits professionals, sí que ha sigut escenari d'esdeveniments esportius o d'altres àmbits de gran magnitud. Inaugurat el 1968 amb el nom de Municipal de Foietes, rep l'actual denominació el 2010, en honor al mític jugador del FC Barcelona i de la selecció. El grup de David Villa és l'actual propietari.

Estadi Guillermo Amor
Estadi Guillermo Amor

El vell estadi Vicente García de Torrevella ocupa també una posició en aquest rànquing. Amb una capacitat d'uns 8.000 espectadors, el recinte va deixar d'albergar partits de l'equip local i necessita una profunda reestructuració que està en projecte. L'estadi, inaugurat el 1971, està dins del complex Torrevella Sports City on també hi ha altres instal·lacions com el camp Nelson Mandela.

Estadi Vicente García
Estadi Vicente García / Torrevieja Sports City

Amb una capacitat de 5.002 seients, segons el CE Acero, l'estadi del Fornàs del Port de Sagunt és el nové en capacitat de la Comunitat Valenciana. Acull els partits de l'equip que ara milita en la Tercera RFEF grup VI, la cinquena categoria del futbol espanyol. L'estadi va ser inaugurat l'any 1929 i en les seues graderies llueixen els colors blanc i roig, en honor a l'Athletic Club.

Estadi El Fornàs del Port de Sagunt
Estadi El Fornàs del Port de Sagunt / Ajuntament de Sagunt

L'últim estadi de la llista és un dels clàssics del futbol espanyol que ha acollit partits en totes les categories. Es tracta del Collao. El recinte de l'Alcoià és centenari i ha vist jugar l'equip en Primera Divisió en la dècada dels 40, però també guanyar equips com el Reial Madrid en Copa del Rei ara fa només tres anys. Amb 4.850 localitats, és el dècim estadi amb més capacitat de la Comunitat Valenciana.

Estadi El Collao d'Alcoi
Estadi El Collao d'Alcoi

Menció especial tenen altres estadis de la Comunitat Valenciana amb gran protagonisme en les lligues del nostre territori però també a escala nacional. Alguns d'aquests són el Pepico Amat, seu del CD Eldense, que enguany participa en Segona Divisió. També el Camilo Cano de La Nucia és seu de partits i esdeveniments d'importància. A Paterna, el Gerard Salvador o a Borriana el Joan Planelles representen recintes amb una certa capacitat i que tenen prou importància a escala regional.

També et pot interessar

stats