Soler ix al rescat del València, que reviu en la Champions (3-1)

Primera victòria de la temporada del València a Mestalla, que li dona alé per a tractar de passar a huitens de final. Un somni que s'ha vist complicat amb la victòria del Manchester United a Torí contra la Juventus per 1 a 2.

Soler ix al rescat del València, que reviu en la Champions (3-1)
Soler ix al rescat del València, que reviu en la Champions (3-1)
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
07 de novembre 2018 - 22:35

El València, efectiu i intens, ha guanyat el primer partit de la temporada al Camp de Mestalla, liderat per Carles Soler, decisiu en els tres gols i el primer a posar caràcter en un equip que arribava amb dubtes i escassa credibilitat. Una victòria que ha arribat en el moment clau, en el partit més decisiu durant aquesta campanya. Els tres punts permeten al València mantindre les possibilitats de classificar-se per als huitens de final, tot i que la victòria del Manchester United a Torí contra la Juventus per 1 a 2 complica, i molt, aquestes possibilitats. Els de Marcelino estan obligats a guanyar la Juventus i el Manchester a Mestalla per a poder continuar en la màxima competició continental.

Equip de gala

Marcelino ha optat per l'onze inicial previst. Gayà, Garay, Guedes i Coquelin, tots amb molèsties físiques, han arribat a temps i han sigut de la partida. Daniel Wass també ha repetit en el lateral dret. L'asturià, conscient del que es jugava l'equip, no ha badat: el mateix onze que va caure dissabte contra el Girona, però que li va deixar molt bones sensacions, a pesar de la derrota. Santi Mina ha repetit com a parella de Rodrigo Moreno. Al remat, com en la Copa contra l'Ebre, un home clau en la definició. 

Mestalla no s'ha omplit però ha presentat un bon aspecte. La necessitat de la victòria i la ratxa negativa de l'equip s'han palpat en l'ambient. L'equip ha eixit amb ganes i als quatre minuts es podria haver avançat si el col·legiat, molt protestat, no haguera anul·lat l'acció prèvia a la de marcar Rodrigo Moreno. Un València escumós i valent, que ha mostrat la superioritat inicial en el minut 14 amb un gol molt elaborat. Una jugada de banda de manual, amb Daniel Wass que assistia Rodrigo Moreno, que, en posició d'extrem, ha assistit Carles Soler, que ha enviat el baló al pal. El rebuig l'ha arreplegat Santi Mina per a fer l'1 a 0. 

Reacció del Young Boys

Avançar-se en el marcador és el que demana un equip amb dubtes. Però, lluny de soltar-se, el València ha vist com el Young Boys s'ha refet i ha passat a dominar el partit. En el minut 24, Roger Assalé ha avisat però, sols davant de Neto, ha enviat el baló fora, en el que ha sigut el primer desajustament defensiu local. La història s'ha repetit tretze minuts després, però amb un altre final. Assalé, ara sí, ha batut Neto amb un xut encreuat, que ha deixat gelat Mestalla. Novament, el València havia de remar, i la proximitat del descans afavoria els suïssos i penalitzava anímicament el València, necessitat  de gol i, sobretot, d'una victòria.

Soler, al rescat

Gonçalo Guedes ha sigut el desitjat de l'afició des que es concretà el seu fitxatge. La falta de preparació, primer, i la lesió, posteriorment, han privat Mestalla del seu futbol i de la seua determinació en el joc de l'equip. El portugués ha forçat per a estar en el partit contra el Young Boys, però el seu lloc en la jerarquia del joc valencianista ha sigut per a Carles Soler. El jugador del planter ha resultat cabdal i decisiu en totes les incidències del partit. També ha sigut determinant en la jugada del segon gol, també obra de Santi Mina. El gallec ha passat a ser l'aspirina que ha llevat el mal de cap valencianista de cara a porta. 

Si important era el gol just abans del descans, molt més ho ha sigut el tercer, el de la tranquil·litat, ara sí, obra de Carles Soler. I novament, amb un gran treball tàctic de Rodrigo Moreno, que, a més d'arrossegar tres contraris en el seu moviment, ha assistit Soler, que, amb un gran passadís pel carril dret ha arribat a l'àrea, s'ha internat i ha marcat de tir encreuat. Mestalla s'ha rendit al migcampista valencià, que ha fet un pas avant i ha sigut clau en la recuperació del València. 

A més, els suïssos han vist, a un quart d'hora d'acabar el partit, quedar-se amb un home menys, per l'expulsió, amb targeta roja directa, de Sékou Sanogo, per una duríssima entrada a Francis Coquelin. El València, sense Guedes en el camp, s'ha dedicat a evitar riscos, mantindre l'avantatge i esperar que acabara el partit. Ara ja suma cinc punts en la classificació, a falta de dues jornades per a acabar la fase de grups. Primer viatjarà a Torí per a enfrontar-se a la Juventus i, en l'última jornada, rebrà la visita del Manchester United a Mestalla. Dos partits on el València ha de guanyar per a tractar d'arribar als huitens de final, ja que la victòria dels anglesos hui a Torí complica, i molt, el somni.

També et pot interessar

stats