El Sivasspor turc, primer rival del Villarreal en la tornada a Europa

Els groguets inicien l’onzena participació en l’Europa League amb la il·lusió d’aconseguir el primer títol de la història del club.

Els jugadors groguets celebren el primer gol contra el València
Els jugadors groguets celebren el primer gol contra el València / Doménech Castelló (Efe)

El Villarreal comença aquest dijous una nova participació en l’Europa League, l’onzena, amb la il·lusió d’aconseguir el primer títol de la història del club. El Sivasspor turc, debutant en la competició, serà el primer rival en aquesta primera fase, en el grup I, que completen el Qarabağ de l'Azerbaidjan i el Maccabi de Tel-Aviv d'Israel.

L’entrenador groguet, Unai Emery, ha dit en la prèvia de l’estrena en l’Europa League que cal ser exigents i posar-se límits per a aconseguir coses importants. “Afrontem aquest repte amb il·lusió i un somriure”, ha apuntat. El tècnic, que ha guanyat tres vegades aquesta competició amb el Sevilla, ha explicat que en l'àmbit personal ho viu com “una nova experiència, amb il·lusió i ganes de gaudir-la molt".

El preparador d’Hondarribia ha assegurat que l’objectiu en aquesta primera fase és ser primers de grup, però ha recordat que cal alternar aquesta competició amb la Lliga. Així, ha anunciat que hi haurà canvis respecte al partit contra el València a la Ceràmica, perquè, segons ha dit, la confiança en la plantilla és màxima. “És un repte veure si som capaços de competir en totes les competicions i estar bé en totes”.

Per a aquest partit, Emery tindrà les baixes d'Alberto Moreno, Gerard Moreno, Pervis Estupiñán i Dani Parejo, aquest últim amb una lesió a l’abductor que va patir en el derbi contra el València i que el mantindrà allunyat dels terrenys de joc almenys un mes.

Aquesta serà la catorzena participació europea del Villarreal (onze a l’Europa League i tres a la Champions League) en només 20 temporades en Primera, sense comptar l’actual. Els groguets sempre han aconseguit superar la fase de grups en la segona competició continental i han arribat en tres ocasions a les semifinals. L’objectiu està clar: superar aquesta barrera i disputar la primera final de la història del club.

Recordeu que podeu seguir la retransmissió del partit en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 21:00 h, amb la narració de Xavi Rubert i els comentaris de Jorge López i Xavi Valls.

També et pot interessar

stats