Situació límit! El València, últim en despesa de salaris

Ha descendit més de 72 milions d'euros en aquest concepte respecte de la temporada anterior

Situació límit! El València, últim en despesa de salaris

La debacle econòmica del València CF ja és un fet. Aquest dimecres s'han conegut els límits salarials de tots els equips de Primera Divisió. En la llista, el València ha passat de ser el huité equip que més gastava en fitxes de jugadors... a ser últim!

A més, llevat de Barça i Atlètic de Madrid, que també han descendit a unes xifres abismals, l'equip de Mestalla és el tercer conjunt que més ha disminuït la quantitat gastada en aquest concepte. El València paga més de 72 milions menys al total dels seus jugadors que la temporada passada, concretament poc més de 30.

Per a comprendre encara més aquestes xifres, cal posar en context que equips com l'Espanyol, que estava en Segona Divisió la temporada passada, multiplica per 2,5 el límit salarial valencianista. També que el Sevilla, segon equip amb més pressupost per darrere del totpoderós Reial Madrid, multiplica quasi per set el del València. En un altre món està precisament l'equip madrileny, que supera àmpliament tots els equips de Primera Divisió, però que inclús arriba a multiplicar per 24 el pressupost en salaris del València.

Diversos són els aspectes pels quals el club ha descendit a unes xifres tan escandaloses. D'una banda podria dir-se que és a causa de la pandèmia de coronavirus. Sense poder fer entrar públic als estadis i amb uns ingressos tan baixos a tots els nivells, està clar que l'economia del club s'hauria de veure perjudicada d'una manera o una altra. Però la cosa va més enllà.

Per què altres equips sí que han aconseguit suportar millor aquesta crisi?

La resposta podria ser una gestió caòtica i sense cap. L'estiu de 2019 el València CF guanyava la Copa del Rei i es classificava, per segona temporada consecutiva, per a la Champions League 2019-2020 en quarta posició i només per darrere del Top 3 de la llliga espanyola que formen el Barça, el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid.

Uns èxits que convidaven a gastar sense trellat. Una època feliç que va vindre acompanyada de fitxatges com Cillessen que va arribar del Barça per 35 milions d'euros, o de Maxi Gómez, pel qual el Celta es va embutxacar 14 milions d'euros.

Eixa temporada, el València tenia el pressupost més alt de la història del club i era el quint amb el major límit salarial, amb 177 milions d'euros. Ara, la realitat econòmica és una altra.

L'equip ha hagut d'optar a altres fórmules com cessions o jugadors a un cost molt baix per a poder fitxar. A més tampoc ha pogut firmar jugadors del gust del nou entrenador, com Mauro Arambarri, al quals en altres ocasions no haguera sigut difícil portar a jugar a la capital del Túria.

Tot i això, aquest és només un aspecte més de la perillosa situació del club. A banda, els diferents deutes amb creditors i entitats bancàries i, sobretot, el problema amb l'ATE i la construcció del nou estadi de Mestalla. Problemes i més problemes per a un històric del futbol espanyol.

També et pot interessar

stats