Sindicats i patronal arriben a un acord per a desconvocar la vaga de la Lliga F

El salari mínim serà de 21.000 euros per a aquesta temporada i pot arribar als 28.000 en la temporada 25/26

Imatge d'un partit de la lliga F
Imatge d'un partit de la Lliga F

Els sindicats i la patronal van arribar aquest dimecres a un acord per a desconvocar la vaga de jugadores de la Lliga F que va impedir la disputa el cap de setmana passat de la primera jornada.

Així ho van acordar els sindicats Futpro, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), Futbolistes ON, CCOO i UGT en una quarta reunió amb la Lliga F en la seu a Madrid del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA).

L'acord subscrit és per a les tres pròximes temporades i s'hi estableix un salari mínim de 21.000 euros en la temporada 2023/24 que pot incrementar-se fins als 23.000.

Per a la campanya 2024/25 el salari mínim serà de 22.500 euros, una xifra que pot augmentar fins als 25.000 pel mateix motiu que en l'anterior curs. En la tercera temporada, la 2025/26, passarà a ser de 23.500 euros, susceptible de créixer fins als 28.000.

En els tres casos el possible increment dependrà del "creixement dels ingressos comercials de la competició".

L'inici del campionat el cap de setmana passat no va poder dur-se a terme i no es van jugar cap dels partits de la primera data de la competició, que hauran de reubicar-se en el calendari, per la convocatòria de vaga —en principi per a les dues primeres jornades— per la falta d'acord amb la patronal sobre el salari mínim en la negociació del nou conveni col·lectiu.

Després de l'acord aconseguit aquest dimecres, la vaga només afectarà la primera jornada i el campionat començarà aquest cap de setmana amb la segona.

També et pot interessar

stats