Sevilla reemplaça Bilbao com a seu de l'Eurocopa

Estadi de La Cartoixa de Sevilla
Estadi de La Cartuja de Sevilla / Viquipèdia

La UEFA ha confirmat que La Cartuja que Sevilla reemplaçarà l'estadi de San Mamés, a Bilbao, com a seu de la pròxima Eurocopa. Només Munic és manté com amfitrió i els partits que anaven a jugar-se a Dublín es disputaran a Sant Petersburg i a Londres.

L'estadi sevillà acollirà els partits de la selecció espanyola de la primera fase de grups, així com un partit dels huitens de final del torneig, que se celebrarà entre l'11 de juny i l'11 de juliol. Espanya hi jugarà contra Suècia el 14 de juny, contra Polònia el 19 i s'enfrontarà a Eslovàquia el dia 23.

En principi, la seu anava a ser San Mamés, però la UEFA ha decidit que l'estadi de San Mamés es quede definitivament fora de l'Eurocopa. "Les autoritats locals (de Bilbao) van deixar clar que era molt poc probable que els aficionats pogueren assistir als partits que estaven programats per a jugar-se allí", diu l'organisme europeu.

"La seu d'aquests partits té el suport d'Andalusia, que ha confirmat la seua intenció de permetre espectadors al 30% de la capacitat de l'estadi", es llig en el comunicat de la UEFA. Ara l'Ajuntament de Bilbao, secundat pel govern basc, exigeix el reembossament dels 1,5 milions d'euros invertits i una compensació afegida per a no presentar una demanda judicial.

També et pot interessar

stats