Setmana de Champions a Vila-real

L'equip groguet juga contra el Liverpool a la ciutat anglesa dimecres

Aficionats del Vila-real
Aficionats del Vila-real

El Vila-real juga aquest dimecres totes unes semifinals de Champions League contra el Liverpool dimecres a la ciutat anglesa.

L'equip presenta un balanç de quatre derrotes i un empat fora de casa en semifinals d'un torneig continental amb un sol gol a favor. A més, la del dimecres serà la quarta semifinal que l'enfronta a un conjunt anglés, ja que amb anterioritat va mesurar forces amb el Liverpool mateix, però en la Lliga Europa, i a l'Arsenal tant en la Lliga Europa com en la Lliga de Campions.

En la seua primera aparició en semifinals, en la Copa de la UEFA 2003-2004, es va creuar en el seu camí el València i llavors va perdre per 1-0 a Mestalla després d'haver empatat a zero en La Ceràmica en l'anada.

Més tard, en la Lliga de Campions 2005-2006 també va perdre per la mínima contra l'Arsenal a Highbury (1-0) en el partit d'anada i no va poder remuntar el resultat a casa on va empatar a zero, amb el penal no transformat per l'argentí Juan Román Riquelme.

No obstant això, la pitjor de les derrotes va ser la que va patir a Portugal contra el Porto en la Lliga d'Europa de la temporada 2010-2011. En aquella ocasió el conjunt lusità li va endossar un contundent 5-1 que va deixar l'eliminatòria vista per a sentència.

La següent oportunitat arribaria en la mateixa competició cinc anys després. Llavors va ser el Liverpool, el seu pròxim rival, qui el va apartar de la competició després de golejar-lo (3-0) en el partit de tornada, disputat a Anfield, malgrat que l'equip espanyol arribava amb un avantatge d'1-0 aconseguida en l'anada.

El seu únic resultat positiu d'aquesta sèrie va ser l'empat sense gols que va collir contra l'Arsenal la temporada passada i que li va permetre aconseguir la seua primera final europea. L'equip dirigit per Unai Emery sí que va ser capaç de conservar la renda de 2-1 obtinguda en l'anada, la qual cosa li va permetre proclamar-se campió de la Lliga d'Europa en imposar-se posteriorment en la final al Manchester United.

També et pot interessar

stats