Com serà la Primera RFEF?

La nova Segona Divisió B tindrà dos grups de 20 equips i ascendirà directe el primer de cada grup

Imatge del partit entre el Vila-real B i l'Alcoià, els dos equips valencians classificats per a la Primera RFEF
Imatge del partit entre el Vila-real B i l'Alcoià, els dos equips valencians classificats per a la Primera RFEF / Twitter: @VillarrealCF

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha presentat el que serà, a partir de la pròxima temporada, la tercera categoria del futbol espanyol en la qual ja hi ha dos equips classificats: l'Alcoià i el Vila-real B.

La nova Segona Divisió B s'anomenarà Primera Divisió RFEF i es dividirà en dos grups de 20 equips cadascun d'aquests, 40 en total, que competiran per quatre places d'ascens a la Segona Divisió. Cada grup estarà dividit en funció de criteris geogràfics.

Dels dos grups, ascendirà directament el primer de cada grup, i del segon al quint jugaran un play-off que determinarà els altres dos equips que ascendiran. La fase de play-off es jugarà a partit únic en una seu neutral a determinar i amb emparellaments determinats per la posició en la Lliga regular.

En cas d'empat aniran a la pròrroga i, si la pròrroga acaba també amb empat, passarà a la següent fase l'equip que haja quedat en millor posició en el seu grup. Si els dos equips han empatat i han finalitzat en la mateixa posició del seu grup, l'eliminatòria es decidirà en els penals.

Respecte als descensos, els cinc pitjors de cada grup baixaran a la que serà la quarta categoria del futbol espanyol, la Segona Divisió RFEF.

Rubiales ha explicat que la Federació treballa en la possibilitat de la venda col·lectiva dels drets de televisió i dels drets de màrqueting per tal de buscar el finançament necessari. El repartiment dels drets televisius serà del 50% de manera equitativa entre tots els clubs, del 25% en funció de la classificació de cada equip i l'altre 25% en funció de l'audiència obtinguda per cada equip en les retransmissions.

El president de la Federació també ha anunciat que cada equip rebrà 50.000 euros per cobrir els desplaçaments de la plantilla i el cos tècnic als partits.

Requisits per participar

Un dels requisits que ha de complir cada equip per jugar en la Primera Divisió RFEF és que, per a la temporada 2022-2023, hauran de tindre un camp de gespa natural i, per a la temporada 2023-2024, tots hauran de poder acollir una capacitat de 4.000 espectadors.

A més, cada equip hi haurà d'aportatr un aval de 200.000 euros que s'incrementarà en funció del pressupost de cada equip. A més hi haurà un pressupost mínim que caldrà que el cobrisca cada equip per a poder inscriure-s'hi.

Cada plantilla podrà comptar amb 23 llicències oficials, 24 si compten amb un tercer porter inscrit en el primer equip. D'aquestes, almenys 18 han de ser professionals i com a mínim 8 sub-23.

També et pot interessar

stats