Com serà la nova Segona B del futbol espanyol?

La temporada 2021-2022 s'estrenarà amb 40 equips dividits en dos grups.

Començament d'un partit entre el València Mestalla i l'Andorra de la temporada 2019-2020
Començament d'un partit entre el València Mestalla i l'Andorra de la temporada 2019-2020 / À Punt NTC

La Federació Espanyola de Futbol ha determinat com quedaran constituïdes la tercera, quarta i cinquena categoria del futbol espanyol a partir de la temporada 2021-2022. Així, la que actualment és la Segona Divisió B, que la componen un total de 102 equips, passarà a denominar-se Primera Divisió Reial Federació Espanyola, i estarà dividida en dos grups de 20 equips que competiran per ascendir a la Segona Divisió i, per tant, al futbol professional.

En aquesta categoria competiran els millors equips dels que enguany competeixen en Segona B, més els quatre que descendisquen des de Segona Divisió o Lliga SmartBank. Dels 102 equips actuals, que estan dividits en cinc grups de 20 o 21 equips i dos subgrups cada un, es jugaran tres fases. Una primera, amb 18 jornades, una segona on jugarien una lliga reduïda i una última, amb els play-offs.

Per davall d'aquesta categoria es crearan dues categories més, les que es correspondrien amb la quarta i cinquena categoria i es denominaran Segona Divisió Reial Federació Espanyola i Tercera Divisió Reial Federació Espanyola. Hi participaran la resta d'equips de l'actual Segona B que no aconseguisquen ascendir a la Lliga SmartBank o a Primera Divisió Reial Federació Espanyola i els equips de l'actual Tercera Divisió que no descendisquen a Regional Preferent. La seua posició en aquesta temporada determinarà si es mantenen en la Segona Divisió Reial Federació o en la Tercera Divisió Reial Federació.

També et pot interessar

stats