La sentència que obliga a derrocar les grades del Mestalla ha prescrit

Els veïns no demanaren l'execució perquè Ajuntament i Generalitat havien arribat a un pacte amb el club el 2005.

Estadi del Mestalla des de l'exterior
Estadi del Mestalla des de l'exterior

A l'operació urbanística per a la demolició de l'estadi del Mestalla i la construcció d'un nou estadi en l'avinguda de les Corts Valencianes, li ha aparegut un nou entrebanc. Les grades il·legals que es van construir en l'actual estadi ja no es poden demolir tal com exigia una sentència del Tribunal Suprem, que segons publica aquest dimecres el eldiario.es hauria prescrit. La redacció d'À Punt ha pogut saber, a més, per què ningú va demanar l'execució d'aquella sentència.

Les obres d'ampliació que finalitzaren el febrer de 2001 amb Pedro Cortés en la presidència del club van fer augmentar l'estadi en 12.000 localitats a las grades de la Mar, el Gol Gran i el Gol Xicotet. A banda, la reforma va fer el carrer Arts Gràfiques per a vianants.

El Tribunal Suprem, l'any 2005, va declarar il·legal part de les grades d'eixa ampliació i obligava el València a derrocar-les. Però ningú va demanar, en cinc anys, l'execució de la sentència i per tant ha prescrit. L'advocat de la Federació de l'Associació de Veïns de València, Luis Miguel Alventosa, ha confirmat la notícia a À Punt i ha aclarit que no es podria tornar a iniciar un altre juí per eixe mateix assumpte perquè és una cosa ja jutjada.

Consultada per À Punt, la presidenta de la Federació, María José Broseta, ha aclarit que no demanaren l'execució en el seu moment perquè l'Ajuntament de València i la Generalitat, en el 2005, arribaren a un pacte amb el València, i es comprometeren entre altres coses a la construcció d'un nou estadi. Broseta recorda que ara són les actuals institucions les que han d'exigir que aquells acords es complisquen.

També et pot interessar

stats