El Senat vota en contra de l'esmena per reconéixer la Copa del 37 del Llevant

L'esmena a la llei de memòria democràtica, presentada per Compromís, ha sigut rebutjada amb 23 vots a favor, 235 en contra i dues abstencions

Imatge de la plantilla que va guanyar la Copa de 1937
Imatge de la plantilla que va guanyar la Copa del 1937

El Senat ha votat en contra de l'esmena 459 a la llei de memòria democràtica per a reconéixer la Copa del 1937 guanyada pel Llevant UE, també denominada Copa de l'Espanya Lliure.

Una votació que ha eixit amb només 23 vots a favor (Compromís, ERC i Junts), per 235 en contra i dues abstencions. El senador de Compromís Carles Mulet l'havia portada a la cambra. Ha sigut el mateix Mulet qui, en el seu discurs, ha demanat que la Federació Espanyola de Futbol la reconeguera com una mesura "simbòlica", però que fa justícia a la història de l'equip.

Una reivindicació del Llevant per tal de demostrar la legitimitat d'aquest trofeu, guanyat en una època amb Espanya dividida en dos i en un context de Guerra Civil i predictadura.

La Copa de l'Espanya Lliure es va disputar en territori republicà, en un moment en què a Espanya hi havia dues federacions: una a Madrid, a la qual pertany aquesta competició; i una a Sant Sebastià, que la FIFA va reconéixer en acabar la guerra.

Amb la victòria franquista, es van declarar nul·les totes les competicions que s'havien jugat sota la tutela de la federació lligada a l'àmbit republicà, entre les quals estava aquesta copa guanyada pel Llevant FC, actualment Llevant UE, a la ciutat de Barcelona.

També et pot interessar

stats