La selecció més valenciana goleja Geòrgia (4-0)

Gayà, Soler i Ferran han fet tres dels quatre gols d'Espanya en un partit en què per primera vegada han coincidit cinc futbolistes de la Comunitat Valenciana

Gayà, Soler i Ferran celebren un dels gols
Gayà, Soler i Ferran celebren un dels gols / Twitter: @SeFutbol

La selecció espanyola més valenciana de la història ha aconseguit una important victòria contra Geòrgia (4-0), que li permet continuar aspirant al primer lloc del grup B que dona la classificació directa al Mundial de Qatar. Quatre jugadors nascuts en la Comunitat Valenciana, José Luis Gayà, Carlos Soler, Ferran Torres i Abel Ruiz, han eixit en l'onze titular de Luis Enrique, però n'han arribat a coincidir cinc per primera vegada amb l'entrada de Raúl Albiol en la segona part. A més, tres dels quatre gols han tingut firma valenciana: Gayà, Soler i Ferran.

La primera part ha sigut de clara superioritat espanyola contra un rival que ha acusat les nombroses baixes que patia i que no ha arribat a la porteria defesa per Unai Simón. Gayà en el minut 15, Soler en el 25 i Ferran en el 42 han fet tres gols que han sentenciat el partit abans del descans. El migcampista del València ha marcat en els seus dos primers partits amb Espanya, com ja va fer el novelder Mario Gaspar el 2015.

La segona part ha servit perquè Luis Enrique donara descans als futbolistes més carregats de minuts i perquè donara entrada als menys habituals. El partit no ha tingut més història i l'única cosa rellevant ha sigut el quart i definitiu gol, obra de Pablo Sarabia.

Ara la selecció se situa líder del grup B amb 10 punts, un més que Suècia però amb dos partits més que els nòrdics. Grècia, amb cinc punts en tres partits, també podria superar Espanya si guanya els pròxims dos compromisos. Només el primer anirà directament al Mundial, i el segon haurà de jugar una repesca amb onze equips més i els sis últims llocs en joc.