La Segona Divisió més valenciana de la història?

Quatre equips valencians competiran en la categoria de plata del futbol espanyol, però aquesta xifra no suposa un rècord

Quatre equips valencians en Segona Divisió
Quatre equips valencians en Segona Divisió

En la temporada 2023-2024 quatre equips de la Comunitat Valenciana competiran en Segona Divisió: l'Elx, el Llevant, el Vila-real B i l'Eldenc. Feia dotze anys que no hi havia tants equips valencians en la categoria de plata del futbol espanyol.

L'Alcoià, l'Elx, l'Hèrcules i el Vila-real B van competir en Segona Divisió en la temporada 2011-2012, però aquesta no és la vegada que més equips valencians han jugat en la segona màxima categoria estatal. De fet, hi ha hagut tres ocasions en què cinc equips de la Comunitat Valenciana han participat en aquesta divisió.

Temporada 2009-2010

La més recent en el temps va ser fa catorze anys. En la temporada 2009-2010 el Castelló, el Vila-real B, el Llevant, l'Hèrcules i l'Elx van coincidir en Segona Divisió. Els granotes i els alacantins van aconseguir l'ascens a Primera, però malauradament el Castelló va baixar a l'extinta Segona B en quedar últim en la classificació.

Temporada 1971-1972

Per a trobar una altra Segona Divisió amb cinc equips valencians, cal retrocedir cinquanta anys. Va ser a principis dels setanta, en la temporada 1971-1972, amb la participació del Castelló, el Vila-real, el Mestalla, l'Hèrcules i l'Elx. El Castelló va aconseguir el segon ascens a Primera Divisió, mentre que el Vila-real va baixar a la tercera categoria. L'Elx va acabar quart i el Mestalla i l'Hèrcules es van salvar en la promoció de permanència.

Temporada 1934-1935

La primera vegada que hi va haver cinc valencians en la segona categoria del futbol espanyol va ser uns anys abans que començara la Guerra Civil Espanyola. En aquell moment la Segona Divisió es dividia en tres grups i l'Hèrcules, l'Elx, el Llevant, el Gimnàstic (que s'acabaria fusionant amb els granotes) i l'Sport Club La Plana de Castelló, ja desaparegut, van competir en el tercer grup. L'equip alacantí va aconseguir el primer ascens a Primera, mentre que els castellonencs van baixar a la categoria Regional. Els altres tres equips van aconseguir la permanència.

També et pot interessar

stats