Sandra Gómez veu imprescindible que el nou Mestalla tinga almenys 70.000 localitats

La vicealcaldessa de València ha tornat a demanar que el club complisca els compromisos

La vicealcaldesa de València, Sandra Gómez
La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha parlat en roda de premsa per a explicar la situació actual de tot el tema del nou Mestalla i de la caducitat de l'actuació territorial estratègica (ATE).

Així, d'una banda, Gómez ha dit que reitera la posició de l'Ajuntament de sol·licitar la caducitat de l'ATE, com ja va demanar en un informe el maig del 2021.

D'altra, ha manifestat el desig del consistori que el València CF mantinga els seus compromisos i obligacions amb l'ATE per a poder conservar també els drets sobre aquesta.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha dit que no està d'acord amb el nou projecte presentat pel València CF, perquè no compleix el que es va acordar l'any 2005 entre el club i l'Ajuntament en què, entre altres coses, s'exigia un aforament mínim de 70.000 espectadors i uns serveis mínims com una seu social, un museu o serveis de restauració. "És innegociable que l'estadi complisca les condicions que es van pactar", ha matisat.

Sandra Gómez ha dit que en l'últim projecte que va presentar el club, s'expressava literalment que en la inauguració l'estadi podria comptar amb, aproximadament, 45.000 localitats, deixant la porta oberta a ampliar-les en un futur, però sense matisar, fet que la vicealcaldessa ha considerat inacceptable.

Tot i això, Sandra Gómez ha deixat la porta oberta a fer matisacions en determinats assumptes del nou estadi, però el que veu totalment necessari és que siga un estadi de cinc estreles amb capacitat per a acollir esdeveniments esportius al més alt nivell.

Proposta de nou conveni

En la roda de premsa, la vicealcaldessa també ha proposat la signatura d'un nou conveni on es condicione l'atorgament de les llicències dels drets al fet que el club complisca les seues obligacions i els drets subscrits, és a dir, un instrument que permeta suspendre les llicències de construcció d'espais comercials i terciaris, però que permeta al club els drets d'explotació de diversos serveis tant en el nou com en l'antic Mestalla.

També et pot interessar

stats