S'obri una lliga amb molts assumptes per tancar

Els equips valencians encara no donen per resoltes les seues plantilles definitives

Comença la Lliga

Aquest divendres comença una nova temporada de la lliga espanyola. Serà l'edició número 91. Una lliga amb 20 equips marcada per la crisi del futbol sobrevinguda per la pandèmia del coronavirus.

Una competició amb tres equips nous respecte de l'any anterior, l'Espanyol, el Mallorca i el Rayo Vallecano; i que ha perdut l'Osca, el Valladolid i l'Eibar, que han descendit a Segona Divisió.

Però també serà una lliga històrica. La primera sense Leo Messi, màxim golejador de la competició amb 474 gols en 520 partits; i la primera sense Sergio Ramos, desé jugador amb més partits amb 508. Això sí, mantindrà encara en lliça jugadors veterans com Benzema, a només tres gols de ser el desé màxim golejador de la competició per davant d'Edmundo; Raúl García de l'Athletic Club i huité jugador amb més partits; o Joaquín Sánchez, emblema del Betis i segon jugador amb més partits disputats en el torneig, 579, a 43 dels 622 en els que va deixar la marca Andoni Zubizarreta.

Però aquesta lliga també estarà marcada per haver sigut la que ha concretat una operació multimilionària per haver venut aproximadament el 10% dels drets de la competició al fons inversor CVC per un valor aproximat de 2.700 milions d'euros, per tal de repartir els rendiments i ajudar els equips que formen part d'aquesta a fer front a la complicada situació actual.

Precisament aquesta situació és la que ha suposat que molts equips encara estiguen buscant fórmules per intentar millorar les seues plantilles i donar eixida a jugadors que ja no necessiten. Ací repassem com estan els quatre equips valencians:

El Vila-real està al 'Dia'

El Vila-real ha fet els deures. El conjunt groguet manté uns comptes sanejats i que encara es beneficiaran dels ingressos pel títol de l'Europa League i per jugar Champions League aquesta temporada.

Així, el submarí ha completat una plantilla per a poder competir amb garanties, i ho ha fet abans d'hora. Mandi, va arribar gratis després de finalitzar contracte amb el Betis, i Boulaye Dia va fitxar per a reforçar la davantera. Aquests dos, units a la compra definitiva de Juan Foyth han significat les principals entrades de l'equip. Uns canvis de cromos per jugadors que se n'han anat de les mateixes posicions, el central Funes Mori i el davanter colombià Carlos Bacca.

El nou fitxatge del Vila-real, Boulaye Dia
El nou fitxatge del Vila-real, Boulaye Dia

El Vila-real no ha sacrificat primeres espases i ha donat entrada a jugadors que poden aportar des de la banqueta o, inclús, fer-se un lloc en l'onze titular.

El club encara ha de treballar en les eixides per excés de jugadors, però a excepció d'una sorpresa d'última hora, com podria ser la del valencianista Guedes que agrada molt a Emery, no s'espera cap altre moviment.

València, Alderete i filial

Amb els minvats comptes del València, la possibilitat de fer grans fitxatges és molt escassa. Si de cas, primer hauria d'haver-hi eixides, però Peter Lim no vol regalar cap jugador i vol mirar de fer caixa sense debilitar la plantilla. A hores d'ara, diversos són els jugadors que podrien eixir. Wass, Racic o Jaume Doménech, però cada cas és especial i s'ha d'estudiar amb molta cura.

Omar Alderete, única incorporació del València
Omar Alderete, única incorporació del València

Així i tot, el club ha pogut signar Omar Alderete, defensa paraguaià, que arriba de jugar en Alemanya. Però el vertader fitxatge del València aquesta temporada ha sigut José Bordalás. L'entrenador alacantí, amb un model de joc molt definit, buscarà imprimir caràcter a la plantilla per a aconseguir els objectius. Bordalás haurà de comptar també amb els jugadors de la casa. Vallejo o Musa són dos dels que podrien cobrar importància en l'esquema del tècnic valencianista.

El Llevant fitxa amb la incògnita de poder inscriure

Tres són els fitxatges del Llevant, Enric Franquesa, Roger Brugué i el davanter valencià Roberto Soldado. Jugadors per a millorar una plantilla en què necessiten donar de baixa altres per a poder inscriure'ls.

Amb les eixides de Toño, Doukouré i Rochina; el club encara no té prou. Coke Andújar, Sergio León, Vezo o Vukcevic són descarts de Paco López, però Quico Catalán ja ha confirmat que també podrien escoltar ofertes per Campaña sempre que foren en forma de traspàs. Pepelu és un altre sobre el qual hi ha dubte. El jugador de Dénia finalitza contracte la pròxima temporada i des del club estudien què fer amb ell.

En cas de donar eixida als jugadors requerits, el club granota també pensa en la possibilitat de fitxar al defensa Mustafi, que tornaria lliure a la ciutat de València per jugar amb el rival del seu antic equip, el València.

Soldado, Brugué i Franquesa posen amb la samarreta del Llevant
Soldado, Brugué i Franquesa posen amb la samarreta del Llevant

Elx, deures fets

L'Elx ha reforçat en diverses línies per a intentar tornar a fer un equip competitiu i buscar la consolidació, de mans de Fran Escribà en la Primera Divisió.

Amb les baixes de jugadors que estaven cedits en el conjunt franjaverd com Gazzaniga o Rigoni, la retirada de Nino, o l'eixida de jugadors com Mfulu o Cifu, el conjunt alacantí s'ha assegurat l'arribada de diversos jugadors que poden ser importants aquesta temporada. És el cas de Kiko Casilla. El porter català, ex del Reial Madrid, torna a Espanya després d'haver jugat en el Leeds anglés.

L'Elx també ha aconseguit tindre la propietat definitiva de Lucas Boyé, Marcone o Mojica, que ja van jugar la temporada passada en el club.

La defensa també ha sigut una de les parts més apuntalades. Amb el fitxatge de Bigas i la tornada d'Enzo Roco, que va jugar al club la temporada 2014-2015, s'asseguren un fons d'armari molt important per a fer front a la gran quantitat de partits.

Enzo Roco reforça la defensa de l'Elx
Enzo Roco reforça la defensa de l'Elx

També et pot interessar

stats