La ruïnosa realitat econòmica del València CF

El club ha fixat un pressupost de 104 milions d'euros, 15 menys que la temporada passada

La ruïnosa realitat del València

Els comptes no enganyen, el València està en causa de dissolució. Després d'anunciar el club la pròxima junta d'accionistes per al pròxim dia 16 de desembre, Meriton va fer públics els comptes anuals de l'empresa.

Així, el club té un forat econòmic molt important. Segons detalla el document, el club de Mestalla compta amb un pressupost de 104 milions d'euros, 15 menys que la temporada passada.

A més, notifica 36 milions d'euros de pèrdues i una previsió de vendes de jugadors per a abans de l'estiu de 37 milions d'euros. És a dir, tot el que no siga vendre per aqueix valor, s'inclouria en els 36 ja confirmats.

Per això, l'auditor Juanma Romero, convidat en el programa de la ràdio d'À Punt Mèdia, Línia de fons, va fer una reflexió en què alerta del perill d'aquesta situació i deixa entreveure que si el València no fa les coses bé en els pròxims mesos, podria estar en greu risc de desaparició.

Per aquest motiu, Peter Lim té, ara, dues opcions. D'una banda, fer una ampliació de capital per valor de 43 milions d'euros, que es quedaria de manera íntegra l'actual propietari per a compensar els seus propis préstecs que el club no pot pagar-li i que augmentaria el seu capital accionarial fins aproximadament el 91% de les accions.

D'altra banda, fer una altra ampliació de capital d'uns 24,5 milions d'euros oberta a la compra per part dels valencianistes d'unes accions que eixirien a un preu de 6 euros cadascuna. Situació que els mateixos socis podrien considerar d'arriscada, veient com està el club i com el gestiona Peter Lim.

Préstec de 51 milions per a pagar a futbolistes

Per si això fora poc, els comptes han tret a la llum una altra sorpresa. El club va demanar al juliol un préstec d'uns 51 milions d'euros per a pagar les fitxes anuals dels futbolistes i, a més, es va posar de manifest com ha hipotecat part dels drets de televisió dels pròxims 5 anys.

També et pot interessar

stats