Ruby, l'entrenadora d'Alacant que ensenya futbol als xiquets a la Xina

Alexandra Fernández, Ruby, ha sigut contractada a la Xina com entrenadora per a potenciar el futbol entre els xiquets i xiquetes.

Ruby en el seu últim entrenament a San Vicent del Raspeig
Ruby en el seu últim entrenament a San Vicent del Raspeig

Alexandra Fernández, Ruby, jugadora i presidenta de l'Inprosports Sant Vicent, ha encetat una nova etapa a la Xina, el país en el qual treballa com a entrenadora de futbol base. Ruby ensenya aquest esport a xiquets i xiquetes en la populosa població de Chengdu. Ella no ha volgut perdre's aquesta experiència i estarà un any per terres xineses.

La inquietud d'Alexandra Fernández l'ha portada a fer un pas endavant en la seua carrera esportiva. Amb molts anys en el futbol femení com a jugadora de l'Sporting Plaça Alger, l'Hèrcules femení i de l'Inprosports Sant Vicent, club fundat per ella i del qual és presidenta, Ruby ha fet, a finals d'agost, les quinze hores de vol que separen Alacant de la Xina per portar els seus coneixements futbolístics als més menuts.

Ella és també entrenadora de futbol base i ara exporta les seues tècniques a un país que viu una vertadera passió per aquest esport.

Ruby, a banda d'entrenar amb xiquets i xiquetes, té previst fer classes en col·legis perquè, a la Xina, el futbol s'imparteix com a matèria acadèmica.

Ruby explica que el somni del govern xinés és que la selecció aplegue a jugar un Mundial, per aquest motiu està apostant molt pel futbol . Pensa que ara és un bon moment per a anar-hi i sentir-se valorada. Segons ella, és prou més diíficil aconseguir-ho a Espanya, i més sent dona.

Una de les poques espanyoles que entrena a la Xina

Encara que ha deixat de jugar al futbol, vol buscar tornar a la competició en algun equip xinés. Ruby fa 25 anys que està federada i ha jugat de central. En la seua aventura xinesa, a la ciutat de Chengdu, de 14 milions d'habitants, l'acompanya en tot moment una traductora perquè no tinga cap impediment amb l'idioma.

Ruby té molta il·lusió d'aconseguir que les xiquetes xineses practiquen futbol. Pensa que és un dels motius pels quals l'han buscada, perquè puga convéncer les xiquetes i les ajude a trencar les barreres que també hi havia anys arere a Espanya. És una de les poques entrenadores espanyoles que exerceix de preparadora a la Xina.

Assegura que és molt motivador formar xiquets i veure'n l'evolució. Ha sigut tot un sacrifici deixar Alacant, deixar la família i anar-se'n 9.000 quilòmetres lluny. Però, com ella diu, el somni cal perseguir-lo, cal arriscar-se i tirar avant.

També et pot interessar

stats