Rubiales: "La relació comercial és entre l'Aràbia Saudita i Kosmos, no afecta el codi ètic"

El president de la Federació s'ha defensat de totes les acusacions

El president de la Federació de Futbol, Luis Rubiales
El president de la Federació de Futbol, Luis Rubiales

El president de la Federació de Futbol, Luis Rubiales, acompanyat del secretari general, Andreu Camps, han comparegut en roda de premsa a la ciutat esportiva de Las Rozas per a explicar tot el tema dels contractes i comissions entre la Federació, l'empresa de Gerard Piqué, Kosmos, i l'Aràbia Saudita; i també per exigir que es retiren totes les "notícies falses" que s'han publicat en els últims dies en els mitjans de comunicació.

En aquest sentit, Rubiales ha explicat que tots els contractes són legals i que atenen a un acord entre les diferents parts i està ratificat en la junta de la Federació Espanyola de Futbol.

El president de la Federació ha dit que va ser l'empresa de Piqué la que va proposar a la Federació el canvi de format de la Supercopa, idea que ja tenia pensada el mateix Rubiales. Així, es van posar a treballar per a poder arribar a un acord i es va parlar no només amb l'Aràbia Saudita, sinó també amb la Xina, l'Índia, Qatar o algun país d'Àfrica.

Respecte del contracte al qual es va arribar, Luis Rubiales ha volgut aclarir que ell no cobra comissions, però que tampoc ho fa Kosmos directament de la Federació. "Qualsevol tipus de comissió és entre Kosmos i l'Aràbia Saudita. La relació comercial és entre ells dos", ha matisat.

A més, ha volgut afegir que aquest acord respecta el codi ètic de la Federació pel fet que no hi haja una relació econòmica entre la institució espanyola i l'empresa de Piqué.

Que Madrid i Barça juguen la final repercuteix en el salari de Rubiales

Luis Rubiales també ha sigut preguntat sobre si els èxits econòmics del Reial Madrid o el Barcelona, equips més mediàtics d'Espanya, repercuteixen directament en el seu salari. En aquest sentit, el president de la Federació ha dit que ho fa indirectament, ja que hi ha exemples com que un dels dos equips juguen la final, facilite que la venda dels drets de la final puga fer-se per una quantitat econòmica més elevada.

Rubiales ha explicat que aquests ingressos per drets repercuteixen positivament en els comptes de la Federació i que el seu salari va directament lligat als beneficis anuals d'aquesta.

"No puc garantir que no em posen un quilogram de cocaïna en el maleter"

Rubiales ha volgut denunciar el delicte que s'ha comés amb la sostracció dels documents personals i àudios del seu telèfon mòbil. El president de la Federació ha dit que no se li ha fet cas al vertader problema que ha patit i que només s'ha fet cas, en l'àmbit mediàtic, a les altres qüestions relacionades.

En aquest sentit, Rubiales ha dit que pateix per la "màfia" que pot estar darrere i que inclús no pot "garantir que no li posen un quilogram de cocaïna en el maleter" del seu cotxe; o que inclús li incloguen documents maliciosos o malintencionats dins del telèfon mòbil.

També et pot interessar

stats