Rubén Pons, un valencià en la final de la Champions

És fisioterapeuta del Liverpoool i estarà a la banqueta dels Reds contra el Reial Madrid animant Mohamed Salah.

Imatge de Rubén Pons junt a l'equip
Imatge de Rubén Pons junt a l'equip

Quan el dissabte 26 maig sonen les notes de l'himne de la Champions a l'Estadi Olímpic de Kíev, Rubén Pons, veí de Benicàssim, viurà una experiència inoblidable. Rubén és fisioterapeuta del Liverpool i, com a tal, serà l'únic valencià en la final. "No ho havia pensat. La veritat és que és un orgull i em fa molta il·lusió. Fa dos anys vam arribar a la final de l'Europa League, però ara és una final de Champions i al si de l'equip hi ha moltes ganes", diu Rubén.

De fet, no amaga que, tot i jugar contra el Reial Madrid, guanyador de les dos últimes edicions i amb 12 Copes d'Europa en el palmarés, els Reds són optimistes: "Nosaltres tenim un bon equip. Coneixem el potencial del Reial Madrid i que estan acostumats a jugar finals, però és un partit, una final, i hi pot passar de tot".

Mohamed Salah, un gran amic

Mohamed Salah és tot un ídol a Liverpool. En les semifinals contra la Roma, va deixar bocabadats tots els aficionats al futbol, no sols els anglesos. Després d'eixe partit, un tweet revelava la relació excel·lent entre Rubén i el davanter egipci.

De fet, Salah ha exercit d'intermediari perquè Rubén s'incorpore a l'expedició de la selecció d'Egipte. Vol tindre'l prop i que continue tractant-li les sobrecàrregues que pateix als isquiotibials i als adductors per la fatiga dels partits.

"Va ser una iniciativa de Mos [Mohamed Salah]. En concret, em va dir: «vull que vingues amb mi al Mundial»", assenyala Rubén. "Per a un fisio, és clau la confiança amb l'esportista. Quan sents que això és així, és tot un orgull", afig.

.

Anècdotes i agulles

Les agulles de fisioteràpia són una ferramenta habitual. "A Mos no li feien gens de gràcia" comenta Rubén Pons, "així que un dia em va plantejar un repte". Salah li digué que si arribava als 30 gols es canviarien els papers i seria el futbolista qui li clavaria les agulles. La juguesca anà a més, fins a arribar que marcara els 40 gols en totes les competicions. Una xifra que superà amb quatre dianes contra el Wattford. "Ara m'ha de posar huit agulles i huit més per haver superat el registre dels 40 gols", admet amb resignació el fisioterapeuta. I és que com a persona, "és un xic humil  i molt agradable. Sempre estem fent bromes".

Salah porta camí de batre rècords a Liverpool. Amb 44 gols, s'ha quedat a només tres dianes d'igualar el registre del màxim anotador del Liverpool, Ian Rush. Una efectivitat que li ha permés arribar a la plusmarca de 32 gols en la Premier de Shearer o de Cristiano Ronaldo. A més, al novembre va rebre el premi de millor jugador de la Premier. Segons Rubén Pons, han sigut tants els premis, que fins i tot Jürgen Klopp, l'entrenador del Liverpool, n'ha fet broma: "Al final li donaran un premi per ser el millor jugador que baixa del cotxe".  

També et pot interessar

stats