Rochina dona l'empat al Llevant abans de ser expulsat

El Llevant ha empatat a dos amb l'Espanyol. Rochina ha aconseguit el segon gol dels granotes abans de ser expulsat per doble targeta groga.

Rochina ha marcat el gol i ha acabat expulsat.

El Llevant continuarà patint per a assegurar la salvació i dimecres tindrà una altra final amb el Betis. A Orriols esperaven hui que, després del triple empat d'ahir dels de la cua, l’Osca, el Rayo i el Valladolid, l'equip guanyara i posara la directa per a allunyar-se dels llocs de descens. No ha sigut així. Els granotes han aconseguit empatar per dues vegades un partit que perdien, però han tornat a posar de manifest les seues mancances: fragilitat defensiva, pèrdues de baló i tendència a embogir els partits amb curses de porteria a porteria que, si de vegades serveixen per a agafar desprevinguts els contraris, en altres ocasions perjudiquen la posició de l'equip al camp. Cal córrer, però amb sentit.

L'Espanyol s'ha avançat al minut 16 amb un gol de Borja Iglesias, després de marejar la defensa granota amb unes regatejades de gran qualitat. El Llevant no ha reaccionat bé. Ha intentat obrir el camp per les bandes, però l'Espanyol no li ho ha permés. Aquestes jugades han provocat, això sí, molts córners a favor del Llevant, que no n'ha aprofitat cap. Només al minut 37 l'incansable Morable ha aconseguit driblar el defensa i ha centrat perquè Borja Mayoral rematara a porteria i aturara Diego López.

Al minut 43 el que sí que ha fet dues grans aturades ha sigut Aítor Fernández. Primer una baló de cap d’Hermoso, que anava dins, i després el remat, aprofitant la rebutjada del guardameta, del mateix jugador. Un minut més tard, el VAR ha anul·lat un gol de Marc Roca, perquè prèviament havia tocat el baló amb la mà. Per una vegada, el VAR ha afavorit, justament, els interessos del Llevant.

L'expulsió de Rochina s'ha produït quan el Llevant intentava la remuntada

La segona part ha començat amb la primera. Amb un Llevant que vol, però no pot. Una oportunitat de Jason al 55 i poc més. Així, fins que al 61 ha arribat el gol de Rubén Vezo, un baló picat amb el cap que s'ha endinsat en la porteria espanyolista. Orriols respirava. Per poc de temps. Quatre minuts després, Marc Roca ha aprofitat un centre, pentinat lleument per Hermoso, per a marcar l'1 a 2. Les imprecisions de la defensa granota han contribuït a gol.

El Llevant semblava condemnat a perdre el partit quan ha aparegut la gran classe de Rochina. El saguntí ha enganxat un baló des de la línia central de l'àrea que ha entrat com un coet per la porteria. Ha sigut un gran gol. Rochina, capaç de fer el millor, ha comés després una greu errada. Amb una targeta groga a la butxaca s'ha permés fer una falta totalment innecessària al camp de l'Espanyol que li ha costat la segona targeta i l'expulsió.

L'equip ha encaixat 61 gols aquesta temporada

El Llevant s'ha quedat amb deu justament en el moment en què era possible la remuntada. Els de Paco López han tingut alguna oportunitat als minuts finals, però també l'Espanyol. A la fi, només se suma un punt que col·loca els de Paco López a dos per davant del Valladolid, que està en descens. El Llevant porta ja encaixats 61 gols i aquest és el seu gran dèficit. Toca, per tant, continuar patint i el dimecres contra el Betis intentar millorar allò que és possible millorar en un final de temporada en què és difícil corregir aquestes coses. Però cal intentar-ho, perquè no està perdut res.