Robert Moreno, del món de la banca, a segon entrenador de la selecció nacional de futbol

La mà dreta del seleccionador Luis Enrique estiueja a l'Alcúdia de Veo, a la Plana Baixa.

Robert Moreno, a l'Alcúdia de Veo.
Robert Moreno, a l'Alcúdia de Veo.

Preparador d'equips de futbol des dels 14 anys, Robert Moreno va aconseguir el títol nacional d'entrenador als 25 i es va especialitzar en anàlisi de vídeo. Empleat de banca en aquell moment, va rebre una cridada especial l'11 de juliol del 2010 coincidint amb la victòria de la selecció espanyola al Mundial, on l'entrenador d'aquell moment del Barça B, Luis Enrique, en la qual sol·licitava els seus serveis.

Va passar així a formar part de l'equip més proper de l'ara seleccionador nacional en el filial blaugrana, la Roma, el Celta de Vigo, el primer equip del Barça i, ara, a la selecció espanyola, on continuarà posant en pràctica com a segon entrenador els seus coneixements amb el que ara s'anomena scouting, l'anàlisi de la plantilla i dels equips rivals a través de vídeos. Robert Moreno va ser pioner en aquest. Com ens ha recordat: "Quan vaig començar com a preparador era habitual veure la que ara és la meua dona amb una càmera gravant els partits. Per a tot el món era molt estrany, però em vaig adonar que, quan els jugadors es veiem, milloraven moltíssim. L'entrenador i els futbolistes necessiten informació que els ajude a preparar els partits"

Forma part dels anomenats els 4 homes de Lucho, amb el preparador físic de la selecció, Rafael Pol, el tercer entrenador, Jesús Casas, i el psicòleg, Joaquín Valdés. Conformen el grup de confiança amb el qual Luis Enrique va treballar com a entrenador del Barça que i ara s'ha endut al combinat nacional. Moreno assegura que, treballar amb el seleccionador asturià, significa "faena, serietat, màxima intensitat, dedicació, professionalitat i també molta diversió en el dia a dia. És un persona desconeguda per a la gent"

El segon entrenador de la selecció passa estos dies a la nostra comunitat, a l'Alcúdia de Veo, gaudint de la Serra d'Espadà i on ha disfrutat dels estius durant els últims 14 anys. Dies de descans intermitent mentre es preparen les pròximes cites de la selecció espanyola contra Anglaterra i Croàcia, un partit aquest últim que se celebrarà a Elx el proper 11 de setembre.

També et pot interessar

stats