Robert Fernández: "Bordalás ha sabut moure's en terreny pantanós"

L'exjugador del València i actual comentarista ha destacat el paper de l'entrenador alacantí a l'hora de reconvertir Guillamón

Robert Fernández, en les instal·lacions d'À Punt Mèdia a Burjassot
Robert Fernández, en les instal·lacions d'À Punt Mèdia a Burjassot

Robert Fernández és un dels qui millor sap què pot aportar José Bordalás a la banqueta del València. L'exjugador, i ara comentarista del programa Des De La Banda de la ràdio d'À Punt Mèdia, és també assessor de l'empresa que representa el tècnic alacantí i destaca d'ell que venia preparat per al que anava a trobar-se.

"Bordalás ha sabut moure's per terreny pantanós i ha sabut administrar molt bé la situació", ha dit Robert durant la tertúlia de Línia de Fons, també de la ràdio pública valenciana, i destaca del tècnic que "ha sigut capaç de veure on estaven les dificultats i ha fet que tots els jugadors sumen".

Un clar exemple és el de Gonçalo Guedes, a qui li Bordalás li ha dit que espavile. "Estic segur que li ha dit que un jugador de la seua qualitat no pot donar aquesta imatge i Guedes necessitava que li digueren les coses com són".

També l'estil de Bordalás s'ha vist en la porteria: si les coses funcionen no s'han de canviar. Robert Fernández és partidari de mantindre Giorgi Mamardashvili contra el Reial Madrid. "Si ha estat parlant amb Cillessen aquests dies és per a dir-li que ha de continuar treballant", assenyala l'exjugador del València que destaca que "has de tindre bona relació amb els dos porters per si algun dels dos falla".

El nou Hugo Guillamón

"Hugo i Wass no tenen res a envejar a Arambarri: el València és el València i el Getafe és el Getafe". Amb aquesta contundent declaració, Robert Fernández explica que quan l'entrenador va arribar, va demanar un pivot defensiu perquè Uros Racic era l'únic que podria fer aquesta funció. Però durant la pretemporada va detectar que aquesta funció la poden fer també Hugo Guillamón i Daniel Wass i això li permet buscar un davanter.

"Bordalás vol centrals forts i amb un gran joc aeri i Hugo és un jugador amb gran qualitat, però no encaixa en aquestes qualitats", diu Robert, que creu que serà "un jugador important en el centre del camp del València".

Renovació de Soler i Gayà

Els dos jugadors del València presents en la selecció espanyola acaben contracte en juny de 2023 i, tot i que la intenció del València és que continuen de blanc-i-negres, no serà fàcil renovar-los: "Soler i Gayà són d'ací, això és un factor important, però ha d'haver-hi un bon projecte", diu el migcampista de València dels 80 i 90, que espera que "l'equip es faça fort i que es forme un nucli de valencians al vestidor: "Això crea un sentiment de cara a l'entitat que és important de cara al públic".

Escolta la tertúlia completa de Línia de Fons ací.

També et pot interessar

stats