La RFEF reconeix el Llevant com a campió de la Copa de la República del 1937

L'equip granota aconsegueix així l'oficialitat del primer títol de la història del club

La RFEF reconeix el Llevant com a campió de la Copa del 1937

L'anhelada oficialitat de la Copa de la República de 1937 ja és una realitat per al Llevant. La junta directiva de la Reial Federació de Futbol Espanyol (RFEF) ha aprovat, a petició del president Luis Rubiales, el reconeixement del títol que el club va guanyar ara fa 86 anys.

La Copa d'Espanya Lliure-Trofeu President de la República es va disputar entre juny i juliol de 1937, durant la Guerra Civil espanyola, per iniciativa del president del València CF, Josep Rodríguez Tortajada. Hi van participar quatre equips de la Comunitat Valenciana i Catalunya, territoris davall el control de les autoritats republicanes (València FC, Llevant FC, CD Espanyol i Girona FC). La final la van disputar els granotes i els blanc-i-negres el 18 de juliol a Sarrià. Un gol solitari de Nieto en la segona part va donar el títol al Llevant.

El club blaugrana ha explicat en un comunicat que l'oficialitat del títol era un objectiu prioritari. Segons diuen, tot açò és fruit del “treball, tràmits i gestions fetes des de fa anys i, especialment, en els últims cinc anys, perquè aquest títol obtinguera el reconeixement que mereixia per respecte a la història del club i a la seua afició”.

Aquesta lluita va començar el 2004, quan Esquerra Unida va instar el govern espanyol a reconéixer el títol presentant una proposició no de llei al Congrés dels Diputats. El 2007 la Comissió d'Educació i Esport del Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat aquesta proposició i, dos anys més tard, després d'un informe negatiu de Cihefe, la RFEF va rebutjar l'oficialitat de la Copa. A partir de 2019 l'entitat llevantinista va aportar noves argumentacions a la RFEF, i l'aprovació de la llei de memòria democràtica ha sigut clau perquè les gestions polítiques donaren els seus fruits.

Després d'anys de lluita, el títol de Copa ja és oficial. Ara només falta la corroboració en l'assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol, que tindrà lloc aquest estiu.

També et pot interessar

stats