Repartiment de punts en un derbi que es decideix en els minuts finals

Rodrigo Moreno en el 88 i Melero, de penal, en el 97 rubriquen els gols d’un partit intermitent en què el públic s’ha trobat molt a faltar.

Els jugadors del València CF celebren el gol
Els jugadors del València CF celebren el gol / Kai Försterling (Efe).

Les xirimites han sonat en un Mestalla buit en memòria de les víctimes de la pandèmia de la Covid-19. On hauria d’haver vibrat el públic del derbi, un mural per recordar els valencians que no han pogut superar la malaltia. Amb aquest regust amarg ha començat a rodar el baló a la catedral valencianista tres mesos després que tot parà.

Nervis i imprecisions per part dels dos equips en els primers compassos del partit. Celades ha hagut de recórrer a la banqueta en la primera alineació post-Covid-19. La lesió de Gabriel Paulista ha propiciat que Guillamón estrenara la primera titularitat en la Lliga. No ho ha fet malament el jugador del planter, que ha estat en l’origen del gol valencianista. El València ha portat el pes que se li pressuposa al local, malgrat l’absència de pressió de l’afició. Carlos Soler ha tingut l’oportunitat més clara, però Aitor amb els ditets ha desviat el baló, que ha acabat estavellat al travesser. Per als de Paco López, que es converteix en l’entrenador amb més partits dirigits en la història del club granota en la màxima categoria, la millor ocasió de la primera ha vingut al contracolp. Quatre contra tres, però el mal control de Carlos Clerc ha aigualit la superioritat numèrica.

Final d'infart

Inici tebi per a una segona part en què havia de resoldre’s tot. Amb intermitència, el València i el Llevant pareixien connectar-se i desconnectar-se del joc. Rodrigo ha protagonitzat les oportunitats del València i seu ha sigut el gol aconseguit després de la rigorosa expulsió de Roger Martí per doble groga, a falta de 17 minuts per al final.

Però, quan pareixia que tot el peix estava venut, Diakhaby ha fet caure Vezo dins de l’àrea. Penal polèmic que ha necessitat el VAR, ja que no estava clar on havien fet la falta al portugués. Melero ha establit l’empat definitiu. Després ja no ha quedat temps per a la reacció local.

El València està obligat a posar la cinquena si vol la quarta plaça.

També et pot interessar

stats