Remuntada a Mestalla i el València passa a semifinals de copa

Un hat-trick de Rodrigo Moreno fa possible la “reamuntada”

Rodrigo celebra un dels seus tres gols. Efe

La consigna, molt repetida per Marcelino durant els últims dies, era no encaixar gol. I el partit no ha pogut començar pitjor. Ni tan sols s’havia complit un minut, concretament 37 segons, quan un baló ha arribat a Jorge Molina mentre la defensa xe encara es posicionava. Molina, malson blau del València en aquesta eliminatòria de Copa, no s’ho ha pensat i ha colpejat de primeres i des de fora de l’àrea. El seu llançament s’ha colat pel primer pal, sorprenent un Jaume Doménech descol·locat, qui s’ha estirat sense èxit. 0-1 en el marcador i incredulitat entre els aficionats presents, que es veien per darrere quan ni tan sols s’havien assegut.

La reacció de Rodrigo tres minuts després amb un fort xut des de la frontal ha obligat Chichizola a fer la primera parada de la nit. Tot i el resultat advers, Mestalla ha seguit animant els seus a llançar-se a l’atac i a creure en la remuntada. Eixa espenta ha fet efecte i el València ha insistit arraconant el seu rival durant els següents minuts. No obstant això, l’equip de Marcelino ha anat perdent gasolina progressivament i la primera part ha finalitzat equilibrada, menys en targetes grogues, on el Getafe ha guanyat per golejada, 5 a 1.

L’inici de la segona part ha donat una falsa esperança al València: al minut 52, Piccini ha assistit des de la banda dreta Santi Mina, qui després de la centrada ha rematat al fons de la xarxa. Però el col·legiat Estrada Fernández ha consultat el VAR i finalment ha anul·lat el gol per fora de joc de Soler en la passada anterior a la intervenció del lateral italià.

La segona vegada que Mestalla ha cantat gol, ja ha pujat al marcador. Al 60, Txèrixev, que havia substituït Wass cinc minuts abans, ha esprintat per la banda esquerra per a centrar al mig de l’àrea, on Rodrigo ha culminat en posició correcta. Empat i a remar, com demanaven els aficionats.

Marcelino ha apostat fort fent eixir Piccini i donant entrada a Kang In. Els minuts passaven i la classificació encara estava a dos gols. Però el València ha continuat insistint, més encara des del minut 73, quan ha començat a jugar amb un home més per l’expulsió de Djene. L’entrada de Gameiro en el tram final ha deixat clar que l’equip local volia anar per l'eliminatòria.

I a partir del moment en què s’ha començat a jugar el temps afegit, els 7 minuts extra, ha arribat la bogeria. Al 92, Kang In ha servit el baló a Santi Mina, qui de cap ha cedit a Rodrigo per a fer el segon gol en el seu compte particular. 2-1 i la remuntada estava més a prop. Tant, que ha acabat arribant en un final de partit trepidant: al 93 i en una rapidíssima contra, Gameiro centra al punt de penal on Rodrigo remata amb l’esquerre per a deliri de l’afició local. 3 a 1 i classificació en la butxaca. El partit se n’ha anat fins al minut 99 a causa de diverses interrupcions i el xiulit final ha donat pas a una batalla campal entre jugadors (expulsió de Diakhaby inclosa). Però, al remat, el València segueix endavant en la Copa del Rei en l’any del seu centenari.