Reial Societat-València: a trencar la mala ratxa a domicili

L’equip de Javi Gracia vol redreçar el rumb a Anoeta després de l’empat contra l’Osca al Mestalla.

Daniel Wass i Jason Remeseiro celebren el gol contra l’Osca
Daniel Wass i Jason Remeseiro celebren el gol contra l’Osca / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El València CF visita aquest dimarts (19:00 h) l’estadi d’Anoeta per a enfrontar-se a la Reial Societat, en el partit que obri la quarta jornada de Lliga. L'equip entrenat per Javi Gracia tractarà de trencar la sequera en la competició domèstica fora de casa, on fa 297 dies que no guanya, per a refer-se de l’empat contra l’Osca al Mestalla.

L’equip valencianista arriba a Sant Sebastià amb una defensa debilitada per les baixes dels centrals Gabriel Paulista i Eliaquim Mangala, fet pel qual repetiran titularitat Mouctar Diakhaby i Hugo Guillamón. Tampoc estan disponibles els migcampistes Denis Txérixev i Carlos Soler per lesió, però torna a la convocatòria el porter Jasper Cillessen.

Abans del partit, Gracia ha insistit a dir que cal millorar en l’aspecte defensiu per a tindre opcions d’aconseguir el triomf: “No podem aspirar a guanyar partits concedint tantes ocasions perquè no farem tants gols”. De fet, el València només ha sigut capaç de mantindre la porteria a zero en un dels onze últims partits, contra l'Espanyol (1-0), en el penúltim partit de la temporada passada. A més, l'entrenador ha comentat que no té novetats respecte a la possible arribada de nous jugadors, però que espera que, encara que siga a última hora, el club puga incorporar algun futbolista.

Pel que fa al rival, el tècnic navarrés ha dit que “és un dels equips que millor juga”, per la qual cosa preveu “un partit molt exigent”. El seu homòleg en la banqueta basca, Imanol Aguacil, creu que la inestabilitat institucional al club del Mestalla no afectarà els jugadors en el terreny de joc, i ha augurat que al final de temporada el València estarà en la part alta de la classificació. A més, ha recordat que la Reial Societat només té un punt més que el seu rival, després d’aconseguir la primera victòria en la Lliga dissabte al Martínez Valero.

297 dies sense guanyar fora de casa en Lliga

El València acumula dotze partits consecutius en la Lliga sense guanyar fora de casa: l'últim triomf lluny del Mestalla va ser al Ciutat de València (2-4) al desembre de 2019. Els últims precedents tampoc conviden a l’optimisme: el València no ha sigut capaç de guanyar els donostiarres en els seus tres últims duels i va perdre amb contundència (3-0) en l’última visita a Anoeta. No obstant això, els blanc-i-negres es van endur la victòria a Sant Sebastià en les dues anteriors ocasions (0-1 i 2-3). A més, Gracia no ha perdut en cap dels últims cinc duels en què s’ha enfrontat a la Reial Societat, quan entrenava el Màlaga i l’Osasuna, i els donostiarres no han aconseguit la victòria en els seus tres últims partits com a local.

Recordeu que podeu seguir la retransmissió del partit en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda a partir de les 18:30 h, amb Jordi Sanchis, la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris de Robert Fernández i de César Escribano.

També et pot interessar

stats