El Reial Madrid posa a prova les aspiracions del Villarreal

Els groguets, segons, reben a la Ceràmica els blancs, que arriben al duel amb nombroses baixes.

Pau, Alcácer, Moi i Samu celebren un gol del Villarreal
Pau, Alcácer, Moi i Samu celebren un gol del Villarreal / @VillarrealCF

El Villarreal rep aquest dissabte a l’Estadi de la Ceràmica el Reial Madrid, una pedra de toc per a mesurar les aspiracions dels groguets després de l’il·lusionant inici de temporada. L’equip entrenat per Unai Emery és ara mateix segon a la Lliga i fa sis jornades que no perd, amb quatre victòries i dos empats. Els de la Plana Baixa només han perdut un dels dotze partits que han disputat aquesta campanya, al Camp Nou contra el Barcelona.

Enfront tindran un equip que, a diferència dels groguets, no arriba en el millor moment. Els blancs van perdre de manera contundent al Mestalla en l’última jornada lliguera i arriben a Vila-real amb baixes importants i amb la participació d’alguns futbolistes enlaire. Sergio Ramos no podrà jugar després de la lesió en l’Espanya-Alemanya i també estan confirmades les absències de Valverde i Odriozola, per lesió, i de Jovic, positiu en Covid-19, mentre que Benzema, Hazard, Militao i Casemiro seran dubte fins a última hora.

No obstant això, Emery no se’n refia i ha dit que esperen la millor versió Madrid: “ells tenen molt de talent i poden guanyar-te amb poc, per la qual cosa hem d’estar al cent per cent, però crec que podem respondre”. El tècnic ha augurat que és un partit en què pot passar qualsevol cosa i que servirà per a poder saber com estan respecte al campió de la Lliga.

Per a l’entrenador groguet la clau passarà per estar molt concentrats, amb molta possessió i amb plena consciència del perill que pot generar el rival: “guanyar els duels individuals serà important”. El basc només tindrà la baixa segura d’Alberto Moreno, però tindrà el dubte de Paco Alcácer fins a última hora, ja que el davanter i màxim golejador dels groguets no ha participat en l’últim entrenament. En canvi, recupera Juan Foyth i Jaume Costa, i també podrà disposar de Samu Chukwueze i Pervis Esupiñán, després dels seus compromisos internacionals.

Els precedents no són massa positius ni per al Villarreal ni per a Emery. Els groguets no han sigut capaços de guanyar els blancs en els cinc últims enfrontaments entre els dos equips i només els han vençut en dos dels últims 20. L’última victòria a la Ceràmica contra el Madrid data d’un llunyà 13 de desembre de 2015, 1-0, amb gol del valencià Roberto Soldado. Els números del tècnic basc tampoc són massa positius: tres derrotes en tres duels contra Zidane i només dues victòries en els últims 16 partits contra els madrilenys.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, a les 16:15 h, amb Jordi Sanchis, la narració de Xavi Rubert i els comentaris de Xavi Valls, Jorge López i César Escribano.

També et pot interessar

stats