El Reial Madrid guanya 1-2 en un partit amb polèmica arbitral

El Llevant ha perdut 1-2 després d'un polèmic partit en què les decisions arbitrals han sigut decisives. L'àrbitre i el VAR validen un dubtós penal sobre Casimiro, que dona la victòria al Reial Madrid.

El granotes celebren el gol de Roger
El granotes celebren el gol de Roger / Kai Försterling (EFE)

El Reial Madrid s'ha emportat una victòria en un partit en què el Llevant ha donat sempre la cara i, fins i tot, ha tingut oportunitats per a guanyar el partit. Dos tirs al pal de Roger han negat el gol als de Paco López. Després, una mà, innocent, de Bardhi dins de l'àrea ha suposat que el Reial Madrid s'avançara 0-1 en el minut 35. El col·legiat Iglesias Villanueva ha xiulat penal, que ha transformat Benzema. El VAR ha ratificat la decisió, mentre que el jugador li insistia que havia intentat cobrir-se la cara.

La jugada més polèmica, que ha provocat la indignació del públic al Ciutat de València, ha sigut el presumpte penal de Doukouré sobre Casimiro. Primer l'àrbire, i després el VAR, l'han donat per bo. Una pena màxima que ha transformat Bale. De qualsevol manera, aquesta decisió arbitral farà parlar molt durant aquesta setmana.

Partit molt treballat del Llevant amb un gran gol de Roger

El Llevant ha plantejat un partit molt valent. Primer ha aconseguit empatar un partit que se li feia molt complicat després del gol de Benzema. Roger ha fet un gran gol en el minut 59, després d'una centrada de Morales. El comandant havia demanat l'existència d'un penal en una mà de Varane en l'àrea, però ni l’àrbitre ni el VAR han donat la raó als granotes. Ha sigut un partit de tu a tu, amb moltes pèrdues de baló per part dels dos equips, i també amb llargues carreres de banda a banda del camp per part dels jugadors.

Gran parada d’Aitor Fernández en un xut a gol de Vinicius

Durant molts minuts del partit el triangle Campaña, Rochina i Morales ha funcionat bé. També s'ha lluït el porter granota, Aitor Fernández, que ha posat una mà miraculosa que ha evitat un gol de Vinicius en el minut 70. Però el penal que s'ha xiulat cinc minuts després ha marcat ja l'últim quart d'hora. El disgust de Rochina des de la banqueta –el jugador ja havia sigut substituït– que ha colpejat una botella d'aigua li ha costat una targeta roja. Era la demostració de la impotència granota.

Valentia, esforç físic, un gran gol, dos pals i dos penals han decidit un partit en què el Llevant ha jugat per a emportar-se un premi que, per unes raons o unes altres, se li ha negat. El Llevant es queda el 13, amb 30 punts, i el Reial Madrid no perd definitivament la lliga, a expenses del que passe en el derbi contra el Barça.