Referents del periodisme valencià, crítics amb la gestió del València CF

Héctor Gómez, Diego Picó, Conrado Valle i Damià Vidagany donen la seua opinió sobre el club.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix, els periodistes Héctor Gómez, Diego Picó, Conrado Valle i Damià Vidagany

La situació actual del València dista molt de l'oferida anys arrere. Un equip a la deriva tant en la vessant esportiva, com en l'econòmica i en la institucional. Els problemes no fan res més que aflorar i generar una muntanya de càrregues sobre els actuals dirigents, als quals sembla que no els preocupa en excés.

En l'àmbit esportiu la situació és roïna, però podria ser pitjor. Fora d'Europa, de Copa del Rei i tretzé en la classificació de Lliga, l'ombra del descens planeja quan encara queden quinze partits per disputar-se.

Econòmicament, el deute acumulat entre Bankia i CaixaBank i la fusió dels dos bancs serà d'uns 163 milions d'euros que s'han anat acumulant des de l'any 2009.

De fet, l'estadi és un altre dels principals problemes del club. Les obres del nou Mestalla continuen parades i, a més, tampoc ajuda que en alguna ocasió s'hagen vist menors a les instal·lacions amb tots els problemes que això podria causar si un d'ells tinguera un accident.

El nou Mestalla és també tema de discussió entre la cúpula valencianista i les institucions valencianes. L'Ajuntament pressiona perquè continuen les obres i el club busca la forma de prorrogar tots els terminis el màxim de temps possible.

Des d'À Punt hem volgut recopilar les opinions d'experts en la matèria. Col·laboradors habitual d'aquesta casa que mostren com està la situació actual del club.

Héctor Gómez: Manolo Llorente o Amadeo Salvo com a opcions principals

El director de Tribuna Deportiva, Héctor Gómez creu que “és evident que el màxim accionista vol vendre el club des de fa temps”. No obstant això, considera que no és una situació senzilla perquè a un club com l'actual “no vol vindre ningú”.

Per això apunta el fet que Manolo Llorente, qui ha estat treballant des de fa temps, podria ser un dels candidats per a ocupar la direcció futura del club. “Ha fet moltes reunions, s'ha reunit amb Bankia, el coneixen les institucions”, apunta Gómez.

L'altre candidat podria ser Amadeo Salvo. Segons Gómez, està fent les coses bé a l'Eivissa, però la seua il·lusió sempre ha sigut el València CF. Tant l’un com l'altre, asseguren que podrien aconseguir un fons d'inversió.

Diego Picó: “El València s'ha convertit en una espècie de mem”

El periodista del diari Marca, Diego Picó, ha sigut molt dur amb la part institucional del València CF. Assegura que “el club s'ha convertit en una espècie de mem, que fa gràcia i llàstima alhora”.

Picó, a més, càrrega durament contra el president, de qui assegura que és un “acudit” i que els jugadors se'l prenen de broma i no li fan cas.

Per a Picó, la clau és que l'equip no descendisca perquè puga mantindre els contractes i els ingressos televisius perquè resulte més atractiu per a possibles compradors. “És complicat perquè per a vendre ha d'haver-hi una oferta i jo crec que, de moment, de gent amb diners que vullga comprar el club, no n’hi ha”, ha matisat.

Conrado Valle: Ni Gracia hi vol estar, ni és entrenador per al València

El delegat del diari As a la Comunitat Valenciana, Conrado Valle, ha sigut molt dur amb Javi Gracia. Valle sap que la situació ja és preocupant de base i la crisi social està des de fa temps, però també s'ha de pensar en la qüestió esportiva perquè la “sorprenent” prioritat ara és no descendir.

Per a Valle, a Madrid es va veure un equip que ja ha abaixat els braços i que és culpa de l'entrenador, que ho ha contagiat als jugadors. Per això, considera que si aquesta situació torna a succeir contra el Celta, “per la salut de la temporada faria falta un canvi en la banqueta”.

Damià Vidagany: “No hi ha orde, ni concert, ni gestió”

El periodista, Damià Vidagany, creu que el problema del València CF està en tots els estaments del club. Un València que considera “desfet, triturat i mal gestionat” i que va tindre el reflex en el camp en el qual es va veure contra el Reial Madrid.

Vidagany opina que “no hi ha orde, ni concert, ni gestió, ni autoritat, ni president, ni propietari” i que, “quan una organització funciona malament, un equip és difícil que funcione bé i, per això, el fet de responsabilitzar un jugador o un entrenador és secundari respecte al gran problema, que és de gestió”.

Així, el periodista creu que la clau és que arribe “un equip gestor nou i que revitalitze la societat i transmeta als jugadors exigència”. El València “ha de posar les ferramentes necessàries per a exigir-los treball”.

També et pot interessar

stats