El Rayo remunta a Girona i torna al cel de Primera

Els jugadors del Rayo celebren l'ascens a Primera Divisió
Els jugadors del Rayo celebren l'ascens a Primera Divisió / David Borrat (Efe)

El Rayo Vallecano s'ha convertit en nou equip de Primera Divisió en véncer per 0-2 al Girona a l'estadi de Montilivi i remuntar l'eliminatòria final de la promoció d'ascens.

L'equip torna així a Primera dos anys després de baixar a Segona i viurà la seua denovena temporada en l'elit, mentre que el Girona va caure per quarta vegada, i segona consecutiva, en la final del play-off.

Els madrilenys van ser amos i senyors del primer acte des del xiulit inicial. El seu control prompte es va traslladar al marcador. No havien transcorregut ni huit minuts quan els de Vallecas van celebrar el primer gol de la nit. Emiliano Velázquez va assistir Álvaro amb una magnífica passada a l'esquena de la saga local i el 18 visitant va marcar amb una vaselina preciosa i inassolible per a Juan Carlos Martín.

El domini del Rayo es va anar temperant amb el pas dels minuts, mentre que l'afició del Girona intentava retornar-li l'alé al seu equip, però el conjunt d'Iraola va tornar a mostrar-se molt superior en el tram final de la primera part.

Contra un Girona desconegut, dubitatiu, l'equip madrileny va trobar un solar a l'esquena de Yan Couto i Santi Bueno. Aprofitant el forat en la saga local, en el minut 46 l'equip visitant va canviar el signe de la final amb una vertiginosa incursió d'Álvaro, que va habilitar a Trejo amb una passada de la mort i el capità del Rayo va anotar el 0-2.

L'equip local va perseguir el gol fins a l'extenuació, però va estar molt desencertat en l'última passada i va ser incapaç d'oferir l'extraordinari nivell del tram final de la temporada.

A la fi, el marcador no es va moure més i es va certificar l'ascens de l'equip madrileny, el quart de l'autonomia que jugarà en Primera Divisió la pròxima temporada.