Quinze anys paralitzat, cronologia d'un estadi en obres

L'estadi s'ha convertit en objecte de conflicte entre el club i les administracions

Així és la cronologia de la construcció del nou Mestalla

Aquesta setmana es compleixen quinze anys de la paralització de les obres del nou Mestalla. Per això volem repassar la seua història, que es va començar a escriure ja fa molt de temps.

Al novembre del 2006, Rita Barberá i Juan Soler presenten amb fanfàrries la maqueta del que anava a ser un dels millors estadis del món.

El 2007, arrancaven les obres d'un estadi que volia meravellar el món. 75.000 espectadors, una coberta icònica i 350 milions de pressupost.

Maig del 2008: Un accident laboral posa fi a la vida de quatre obrers i es paralitzen temporalment les obres durant quatre mesos. Una paralització que es converteix en definitiva a partir de febrer del 2009 per culpa de la bambolla financera i la falta de finançament del club.

El 2013 arriben els redissenys a la baixa. Menys capacitat, menys pressupost i una coberta més modesta.

El 2014 Peter Lim desembarca a València i el primer que fa és anar a veure el nou Mestalla, que no li agrada. I com que no té l'obligació d'acabar l'estadi, les obres queden parades.

Any 2020: la pandèmia dona pas a una batalla legal entre Meriton i les administracions públiques pels privilegis urbanístics que vol mantindre Peter Lim. La disputa acaba als tribunals, que encara no s'hi han pronunciat.

Any 2022, el València obri les portes del nou Mestalla als periodistes per a presentar un nou redisseny a la baixa, amb menys de 50.000 espectadors, ampliable a 70.000, que no va agradar a ningú.

La candidatura del nou Mestalla per a ser seu del Mundial 2030 ha afegit un condiment extra a l'embolic jurídic, urbanístic i econòmic.

I així arribem a febrer del 2024, quan es compleixen quinze anys de la paralització de les obres d'un estadi que sembla que mai s'acaba.

També et pot interessar

stats