A quines sancions s'enfronten les jugadores si no acudeixen a la convocatòria de la selecció?

Està considerat una falta molt greu amb inhabilitacions entre dos i cinc anys i multes de fins a 30.000 euros

A quines sancions s'enfronten les jugadores que no vulguen anar a la selecció?

Les jugadores que figuren en la primera convocatòria de Montse Tomé són conscients del que està en joc i després de reunir-se amb els seus advocats i amb el Consell Superior d'Esport es presentaran en la concentració.

En cas de no acudir s'exposen a sancions. El Codi Disciplinari de la Federació de Futbol és clar. No acudir a una convocatòria, si no és per causa justificada, és una infracció molt greu, castigat amb inhabilitació entre dos i cinc anys i multes de fins a 30.000 euros.

La vigent llei de l'esport també ho considera una infracció molt greu i eleva la possible inhabilitació als quinze anys. 

Fins ara les jugadores contràries a ser convocades s'agafaven al que diu la FIFA en el reglament sobre l'estatut i la transferència de jugadors, que obliga les federacions a comunicar la convocatòria a clubs i jugadores quinze dies abans de la concentració. La Federació diu que només les futbolistes que juguen en l'estranger poden acollir-se al que diu la FIFA.

Una situació pràcticament inèdita amb un únic precedent, el de la jugadora de vòlei Sara González, suspesa durant tres mesos el 2010 per no acudir a una convocatòria de la selecció.

També et pot interessar

stats