Quatre partits de sanció per a Djakhaby, Bruno i Damiàn per la baralla de Mestalla en Copa

La jutgessa de Competició confirma les sancions de quatre partits per a Djakhaby, Bruno i Damián Suárez, dos per a Jaime Mata i un per a Djené Dakonam

Brega entre Djakhaby, Bruno i altres jugadors del Getafe
Brega entre Djakhaby, Bruno i altres jugadors del Getafe / Kai Försterling (Efe)

La jutgessa de Competició de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Carmen Pérez, ha confirmat les sancions per als jugadors implicats en la brega multitudinària produïda a la finalització del parit de Copa del Rei entre el València i el Getafe.

Per a Mouctar Djakhaby es manté la suspensió de quatre partits consecutius, que poden ser bé de Copa, bé de Lliga i en cap cas afectaria encontres internacionals. Això implica que no afectaria a l'encontre d'Europa League contra el Celtic el pròxim 14 de febrer, però sí que farà que el valencianista no participe en l'enfrontament contra el Barça aquest dissabte. 

La resolució li ha posat, a més, una multa de 3.005 euros al jugador i altres 1.400 que haurà de pagar el València, que no va recórrer la suspensió d'un partit al preparador físic del València, Ismael Fernández Rodríguez. Segons l'acta de l'àrbitre Estrada Fernández, Fernández Rodríguez es va dirigir a la banqueta del Getafe després d'un gol de Rodrigo i els va dir "ahí va, que vos foten" en diverses ocasions.

D'altra banda, en el Getafe, el més castigat és Bruno González Cabrera, a qui li han posat la mateixa sanció que a Djakhaby: quatre partits consecutius (per la qual cosa no jugarà este dissabte contra el Llevant), 3.005 euros de multa per a ell i altres 1.400 per al club.

Millor sort tenen la resta de jugadors sancionats en el club madrileny. Han estat condemnats amb sancions lleus, el que implica que les suspensions hauran de complir-se en la mateixa competició (és a dir, en la pròxima Copa del Rei) sense que afecte la Lliga. Djené Dakonam té un partit de suspensió per doble amonestació durant l'encontre disputat. Mentre que en seran quatre per a Damián Nicolás: dos per "donar una colzada i colpejar la cara de dos membres del València" i altres dos per dir-li a l'àrbitre "eres un cagat".

Per últim, el Getafe no ha recorregut la sanció de dos partits a Jaime Mata (en Copa del Rei) que es manté, per dir-li en repetides ocasions a un dels àrbitres, "vaja vergonya d'arbitratge".

La jutgessa ha maningut totes les observacions de l'acta arbitral, ja que, tot i les proves videogràfiques aportades a la causa, aquestes no demostren una "errada manifesta" en l'acte arbitral. En el cas de les dos sancions greus (a Djakhaby i Bruno González) sí que ha imposat la sanció mínima, ja que el codi disciplinari de la RFEF contempla que per a les seues conductes es pot aplicar fins a 12 partits de suspensió.

Contra aquestes sancions els clubs poden recórrer davant el Comité d'Apel·lació. Tenen de temps fins al dijous 14 de febrer (és a dir, deu dies hàbils), tot i que aquesta vesprada encara no s'havia presentat cap recurs. 

També et pot interessar

stats