Quatre equips valencians opten a jugar els quarts de final de Copa del Rei

L'Alcoià, únic valencià que no és de Primera Divisió, rep l'Athletic Club

Llevant, Vila-real, València i Alcoià disputaran els huitens de final de Copa del Rei
Llevant, Vila-real, València i Alcoià disputaran els huitens de final de Copa del Rei

Els quatre equips valencians que encara disputen la Copa del Rei es juguen aquesta setmana l'accés a quarts de final. Tots, menys l'Alcoià, per ser el rival de menor categoria, disputaran els seus partits fora de casa.

Valladolid - Llevant: segon duel en una setmana

El primer a saltar al camp serà el Llevant que, aquest dimarts, visita Valladolid per a enfrontar-se, de nou, al Valladolid. Precisament contra els blanc-i-violetes van disputar partit de Lliga aquest cap de setmana que va finalitzar amb un empat a 2 a l'Estadi Ciutat de València.

Els castellanolleonesos arriben a aquesta ronda després de derrotar el Penya Esportiva per 4 gols a 1 i amb polèmica per una suposada alineació indeguda que reclamava l'equip balear. El principal problema en les files dels valencians és Jorge de Frutos, que es va lesionar en el partit d'aquest dissabte i serà baixa contra els de Valladolid.

Girona - Vila-real: les baixes marquen el partit

Poc després del Llevant, el següent equip de la comunitat que jugarà Copa del Rei és el Vila-real. Els groguets són, a priori, l'equip que més fàcil ho té i s'enfrontaran al Girona, huité classificat de la Segona Divisió.

No obstant això, els catalans arriben als huitens després d'haver derrotat el Cadis en setzens per un contundent 2 a 0 i deixant molt bones sensacions. A més, l'equip entrenat per Francisco Javier Rodríguez va continuar la bona ratxa el passat dissabte en derrotar l'Espanyol, primer de la categoria.

Per la seua banda, el Vila-real, més centrat en el partit de Copa que en el de Lliga, va empatar a zero a casa de l'Osca, últim classificat, i va mostrar símptomes de cansament. A l'equip li va faltar profunditat i va mostrar carències a l'hora d'organitzar joc. La bona notícia, la solidesa defensiva.

A més, l'equip continua amb la plaga de lesionats. Concretament per a aquest partit en té les d'Iborra, Alberto Moreno, Gerard Moreno, Mario Gaspar i Samu; a les quals s'han unit les de Foyth per una lesió a l'adductor i de Jaume Costa per haver tingut contacte estret amb un positiu per Covid-19.

Sevilla - València: uns huitens que més podrien ser una final

Sens dubte, el partit estrela de la jornada és el Sevilla-València que disputaran els dos conjunts dimecres. Entre els dos clubs acumulen 13 títols copers, l'últim dels quals va caure en mans de l'equip de la capital del Túria l'any 2019. No obstant això, des d'aquest últim títol, la situació ha canviat molt.

El Sevilla arriba en un molt bon moment de forma. Aquest cap de setmana va derrotar el Cadis per 3-0 amb un hat-trick d'En-Nesyri que, juntament amb Luis Suárez, s'ha convertit en el màxim golejador del torneig. A més, el conjunt entrenat per Julen Lopetegui ja és quart, en posicions de Champions, a un punt del tercer, el Barça.

Per la seua banda, el València, que arriba al partit després de perdre per 3-1 contra l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano, veu com la prioritat demana centrar-se més en Lliga que en Copa del Rei per a evitar problemes majors. La seua posició, catorzena, a tan sols dos punts de les posicions de descens són una xacra que cal solucionar abans de poder pensar en altres coses. Cristiano Piccini, que torna a la disciplina del club després d'haver estat cedit a l'Atalanta des de setembre, podria jugar uns minuts davant els sevillans.

Alcoià - Athletic Club: a seguir fent història

L'Alcoià és l'equip de moda a Espanya. Els de Vicente Parras van fer història en derrotar el Reial Madrid al Collao en setzens de final i volen tornar a fer-ho, aquesta vegada amb un altre històric del futbol espanyol com és l'Athletic Club. Els bascs són el segon equip amb Copes del Rei, 23; i juntament amb el Reial Madrid i Barça, l'únic equip que mai ha descendit a Segona Divisió.

En l'anterior ronda, els de Marcelino van derrotar l'Eivissa per 1 a 2 amb molts problemes i un gol en el temps de prolongació d'Unai Núñez.

Per la seua banda, els alcoians van continuar la seua ratxa de resultats aquest cap de setmana en derrotar l'Oriola per dos gols a zero que el manté en la tercera posició del seu grup només per darrere de l'Hèrcules i l'Eivissa.

Tots els partits es podran seguir a través de la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda en els següents horaris:

  • Dimarts 26, 19:00 hores: Valladolid - Llevant
  • Dimarts 26, 21:00 hores: Girona - Vila-real
  • Dimecres 27, 19:00 hores: Sevilla - València
  • Dijous 28, 21:00 hores: Alcoià - Athletic Club

També et pot interessar

stats